Harlingen - vi treffer Andante igjen. Vi lærer så lenge vi snakker med folk!

Around the world with Oda 2012 - 2015
Elisabeth Hval & Per Mandt
Mon 23 Jul 2012 17:10
053:10.3169n
005:25.0597e

Vi la oss i Sydhavnen hvor vi ble tatt vel imot av Andante som kom i går kveld. De drog videre etter et par timer - og vi bestemte oss for å bli et par dager for å hvile litt ut. Gikk på byen, spiste ute og bare hadde en lang flott dag i flott vær. Betalte for to dager, emn på ettermiddagen angret vi - og bestemte oss for å dra tidlig neste dag - retning Amsterdam.
Varslet båten utenfor at vi reiste 0630...
Seinere på kvelden kom han bortom og lurte på hvor vi skulle.. til Ijslmmer svarte vi. Det er bar 1,5 time unna - så selv om vi hadde planlagt å gå mot strømmen framfor å vente på høyvann og medstrøm ville i spart mange timer til seiling på den store innsjøen.

Dere kan ikke gå før 2 timer før høyvann sier han - dere må over en grunne på 1.1 meter ved lavvann når dere planlegger gå...

LYTT TIL LOKALBEFOLKNINGEN - SJØVEISREGEL NR 1

Vi sjekket kartet og merkelig hadde hollenderen fra området rett - det var ikke bare det at han ønsket sove lenger om morgenen og ikke flytte båten sin så tidlig :-) Vi lærer så lenge vi snakker med folk!