#23 Laatste loodjes

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Thu 2 Dec 2021 22:47
Positie: 11:41.47N  56:53.69W
 
Mede dankzij de thuishulplijn hebben we met overtuiging de PubQuiz gewonnen! We verheugen ons op de hoofdprijs:Pina Colada bij aankomst. Blijkt toch maar hoe wij de afgelopen weken een geolied team geworden zijn  waarbij we elkaars talenten en ervaring goed aanvullen.
 
De ETA is nu ongeveer 2 dagen en we hopen dat we voor donker aankopmen. Afgelopen dagen ruime wind met forse rollers waarbij we toch moesten oppassen om niet al te katterig te worden, maar de pleisters hebben goed hun werk gedaan. De nachtwatches zijn wat minder ontspannen dan eerder omdat we toch moeten opletten voor regen- en windbuien die we gelukkig wel kunnen zien aankomen en kunnen omzeilen.
 
Toch een gekke gewaarwording om begin december tot laat in de avond met blote bast in de kuip te zitten en op de playlist kerstliedjes te horen. We worden nog steeds begeleid door dolfijnen en er komen steeds meer vogels in onze buurt. Het inkoopteam heeft op de Canarische eilanden toch heel goed werk gedaan: er is nog nergens tekort aan. Noud trof vanmiddag een dode vliegende vis aan onder zijn bed die vannacht door de luikopening was gevlogen. Hij begon al wel wat te stinken. De voorspelling is dat op het laatste stuk de wind wat minder wordt, dus het wordt heel spannend of wij eerder aankomen dan Roos en Jenneke. Het lijkt wel een race van Top Gear. Blijft spannend.
 
Tot morgen!