#12 Als de brandweer

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Sun 21 Nov 2021 19:42
Positie 13:48.67N  29:49.91W
 
In de loop van de ochtend is de wind wat aangewakkerd tot stabiele  4 BF uit het noorden bij een redelijk vlakke zee. We zijn inmiddels goed ingespeeld op elkaar en hebben in no time de gennaker vol staan. Schijnbare wind 95 graden resulteert in gemiddelde snelheid van 8,5 knoop met uitschieters van 10.3! Kicken! Dolfijnen die met ons mee varen voor de boeg completeren het plaatje. Volgens de Yellowbrick doen we het niet slecht in onze groep.
 
Bouke had vanochtend beet met zijn nieuwe hengel en molen. Een enorme vis (Merlijn?) sprong hoog uit het water en gaf een enorme ruk aan de lijn waardoor hengel en al in de golven verdwenen! Arme vis. Al met al raken we redelijk door ons aas en haken heen.
 
Iedereen is inmiddels weer fighting fit en Noud is zelfs begonnen met Heel Holland Beweegt met oefeningen met elastiek.  We vermaken ons met kaarten en lezen en moeten opletten om ons op tijd in te smeren.De watermaker doet het goed, dus we hebben lekker gedouched. Langzamerhand verdwijnen de AIS symbolen uit beeld en horen we steeds minder oproepen op de VHF. De variatie van gerechten met kikkererwten is schier onuitputtelijk en de snelkookpan bewijst zijn nut.
Al  met  al zijn we goed op gang en gaan we ons voorbereiden op de avond en de nachtshifts.
 
Tot morgen.