#15 We hebben beet!

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Wed 24 Nov 2021 22:49
Positie: 11:26.176N 36:17.763W
 
Het weer is nog steeds kalm. De afgelopen 24 uur hebben we een zeer bescheiden 3-5 knopen gerealiseerd. Mooi is wel dat we op de beoogde noorderbreedte zitten. Vanaf vandaag kunnen we pal naar het westen gaan varen. Verwachting is dat vanavond de wind oppakt, en dat deze redelijk constant blijft tot we op Grenada aankomen. Maarja, dat is nog zo'n 1500 mijl verder Smile emoticon.
 
Door het kalme weer kunnen we klusjes oppakken waar we hiervoor niet aan toe kwamen. Zoals schoonmaken, wassen, en alvast maaltijden koken voor zwaarder weer. Helaas was het te gezellig, waren de boeken te spannend, en zaten we te lekker in de zon dat we ook vandaag geen tijd meer hadden voor deze klusjes. Morgen weer een kans Smile emoticon.
 
Bouke en Steven wisten wel tijd te maken om pannenkoeken te bakken voor het ontbijt. Nog voor dat de laatste pannenkoek van de stapel op was begon één van de hengels te ratelen. Binnen no-time had Bouke de lijn binnen gehaald. Succes! We hebben weer een vis gevangen. Hij lijkt erg op de kleine mahi-mahi die we eerder hadden, maar we zijn er niet zeker van. Vanavond proeven of het inderdaad dezelfde soort is.
 
De temperatuur loopt op en de boter smelt door. Dit weerhield Bouke en Noud er niet van om het acchterdek om te toveren tot fitness. Tussen de squa(ll)ds en de plank(ton)s, begon de hengel te ratelen... Weer beet! Dit keer was het een kleine tonijn!
 
We sloten de dag af met een biertje op het voordek. Een mooi moment voor reflectie en om naar de toekomst te kijken. Het blijft een unieke ervaring zo met elkaar midden op zee.
 
De tonijn sashimi wordt geserveerd; we zien elkaar morgen weer!