#9 Zwalkende zeebenen in Kaapverdië

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Thu 18 Nov 2021 16:10
Hallo volgers! Wij schrijven vanaf tropisch Kaapverdië waar we zijn aangesloten bij de rest van de ARC vloot. 

Het laatste stuk van de tocht stond er helaas vrijwel geen wind en hebben we flink moeten motoren. Door een extra uurtje tijdsverschil kon de motor uit en zeilden we in de vroege ochtend de baai van Mindelo in. Een waanzinnig mooi gezicht om de eilanden in de ochtendmist in stilte op te zien doemen, met een groep van wel 50 dolfijnen spelend rondom de boot om ons te verwelkomen.

Bij aankomst is het haasten geblazen om voor 12en onze PCR test in te leveren. De resultaten kunnen tot wel 48u op zich laten wachten, dus daarmee zijn we hopelijk precies op tijd om de start op vrijdag om 1300 te halen. Niet echt een steriele omgeving, want er lopen allerlei zwerfhonden door het testcentrum. We zijn echt niet meer in Europa.. 

Hier merken we ook dat we echte zeebenen hebben gekregen. Zo gauw we voet aan wal zetten danst de wereld voor onze ogen. Het evenwichtsorgaan staat op non-actief. En niet alleen het evenwicht is gewend geraakt aan het leven op zee. Tijdens de lunch merken we op dat we het leven aan boord heerlijk vonden en alweer uitkijken naar het vertrek.

Maar, nu het kan is het zeker ook tijd voor een eerste duik! We verplaatsen ons richting een wit zandstrand met azuurblauwe zee, het water op perfecte temperatuur om af te koelen van de eilandhitte. Gooi nog een gran cerveza in de mix en u begrijpt: het leven op sabbatical is nét vol te houden. Ons welgemeend medeleven met iedereen die nu de Nederlandse winter uitzit. 

We dineren op de boulevard van Mindelo waar jong en oud sterke verhalen uit oude doos vertellen. Nog een afzakkertje in de marina bar totdat we door dansende boomers de steiger afgetrild worden, joe mooi geweest.

Vrijdagmiddag vertrekken we voor leg 2. In ongeveer twee weken zullen we naar Grenada zeilen, dit keer vertrekkend met alle boten tegelijk. We vinden het heel leuk dat velen de blog mee lezen en reacties versturen, en zullen jullie dus blijven spammen. 

Saudações e adeus!