#16 Camping Atlantic

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Thu 25 Nov 2021 19:23
Positie: 11:26.69N 38:39.32W
 
We naderen het middelpunt van de tweede leg, wanneer de DTW (distance to waypoint) 1300 mijl aangeeft. Toegegeven, dit klinkt nog steeds onwerkelijk veel, dus je kunt je beter bezig houden met naar welke noorderbreedte- of westerlengte graat we ons nu weer navigeren. En dat was vandaag pal naar het westen, ofterwijl 100% zuivere meters maken. In het klassement staan we 11e, we hebben iets ingeleverd met onze manouvre naar het zuiden. Maar de voorspelling geeft aan dat we eigenlijk nog iets verder die kant op moeten om de goede wind te vinden.
 
Sinds gisteren hebben we het kampeergevoel een boost gegeven door met twee extra zonnedoeken een echte tent van de kuip te maken, a.k.a. de hotbox. Vanmorgen stond er weer een heerlijk warm zonnetje, en dit was voor Michel en Noud genoeg reden om de krappe binnendouche te verwisselen voor het voordek. Tuinslang aansluiten en de shampoo mee, douchen met uitzicht. Welkom op Camping Atlantic.
 
De eerste koffie staat nog maar net op tafel of de vislijn begint weer te ratelen. Die zijn er vroeg bij vandaag! Een mooie vis die we vanavond op de huid kunnen serveren. We varen al twee dagen door een soort boerenweide van zeewier vol met biodiversiteit. De vliegvissen springen met tientallen voor de boot weg, en de tonijnen springen uit het water. En nauwelijks de lijn opnieuw uit, en we halen opnieuw binnen. Dit keer een stuk grotere vis (60cm), met een mooie gele staart en twee blauwe lijnen over de huid. Als we ook nog een derde keer beet hebben vinden we het mooi geweest voor vandaag, en krijgt Fishermens Friend de vrijheid terug. De koelkast is vol.
 
De zon gaat weer onder en het is borreltijd. Huisgemaakte popcorn uit de pan en nootjes uit de bak, radlers op tafel. In het potje klaverjas staat 'de reddingsbrigade' (Geert Jan en Bouke) net voor op 'de Tanners' (Michel en Steven). We maken ons klaar voor de operatie van de dag, het grootzeil overzetten (een geip) en van ruime wind voor de wind gaan varen. Tot morgen!