#4 - Gennaker uit en volle kracht vooruit

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Fri 12 Nov 2021 19:14
Positie: 25:46.40N 17:35.64
 
Dag 2 op de oceaan, en de rust is wedergekeerd. Waar de voorbereiding veel todo's afvinken en heen en weer gaan tussen de verschillende shops, begint nu het vakantiegevoel er in te komen! En er stond vandaag de hele dag een heerlijk zonnetje. Bronzen op het achterdek en hengels uit. Goede gesprekken worden afgewisseld met meezingen met Andre Hazes, die om en om in de playlist verwerkt lijken te zitten.
 
In een dag op de boot gebeurd er heel veel en heel weinig tegelijkertijd. Alles gaat vooral een stukje langzamer. Daarbij is het leven op een boot voor sommigen nog wat wennen, resulterend omgekieperde besteklades, hoofden stoten en heen en weer gewieg. De pleisters van Michel doen wonderen, maar lang binnen blijven is nog geen goed plan voor de meesten.
 
De dubbele vislijn heeft helaas nog geen resultaat opgeleverd. Maar er wordt inmiddels wel gehapt, waardoor twee vislijnen inmiddels het hebben begeven. Het dierenrijk heeft zich wat minder laten zien vandaag. Gisteren daarentegen werden we na de start meteen verrast door een groep dolfijnen.
 
Hoogtepunt van de dag was het hijsen van de gennaker. Wel wat werk op de golven, maar hij staat er inmiddels heerlijk bij! Om op de 17e in Kaapverdië aan te komen willen we minimaal een gemiddelde snelheid van 6 knopen houden. Alles daarboven is mooi meegenomen en hoeven we minder te motoren aan het eind. Het is inmiddels tijd voor de borrel dus we gaan hem afronden, tot morgen!