#6 - Mijlen maken

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Sun 14 Nov 2021 21:05
Positie: 21:24.38N 20:40:91W
 
Vandaag rustige dag met steady bakstag wind. Beetje bekomen van belevenissen van gisteren (Gennaker uitgelopen en weer in de chute opgeborgen).. Spival is gebroken bij blok  boven in de mast dus  we zullen bij de Kaap Verdische eilanden de mast in moeten.
Gelukkig hebben we nog een extra spival die we kunnen gebruiken voor het laatste deel van deze leg.
 
Vannacht onrustige nacht door golven van achter en rollen van het schip. Opvallend hoe snel de duisternis hier invalt en hoe donker de nacht is met een prachtige sterrenhemel. Gelukkig niemand zeeziek geworden dus we denken dat iedereen nu wel ingeslingerd is.  Nog niet aan toe gekomen om sextant uit te proberen,maar daar hebben we volgende dagen volop tijd voor. Iedereen is ondertussen vertrouwd geraakt met het schip en we raken op elkaar ingespeeld. We verwachten over 2 dagen in Kaap Verdie aan te komen, waar de coronaeisen  en quarantainemaatregelen nog niet helemaal duidelijk zijn.(geldt ook voor Granada). Het vangen van tonijn is nog niet gelukt, maar we geven niet op.
Watermaker,generator en motor/schroefas functioneren goed, maar er zijn altijd kleine klusjes te doen aan boord. Geweldige boot en goede sfeer aan boord.