#1 - Welkom op de Sandy Cay!

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Tue 9 Nov 2021 15:04
Welkom op de enige echte Sandy Cay Atlantic Crossing blog! Hier zullen we verslag doen van onze reis naar Grenada in de Cariben. We varen mee met de ARC+ 2021 race. Hierbij hebben we een tussenstop op Kaapverdië. De verwachting is dat etappe 1 (Gran Canaria - Kaapverdië) 5 a 7 dagen duurt. Etappe 2 (Kaapverdië - Grenada) zo’n 14 dagen. 

Aan boord hebben we een all-star team van vrienden, vaders en vaarders. En een trainingsweekend in Portugal heeft ons klaargestoomd voor de tocht. De komende 4 weken zal de Sandy Cay ons huis zijn.

Het daadwerkelijke vertrek laat alleen nog even op zich wachten. Vlak voor vertrek is er nog een probleem bij de schroefas ontdekt. Geert heeft alle zeilen bijgezet om de boot te repareren met hulp van scheepsarts en tevens monteur Michel. Steven Bouke en Noud zijn het land rondgereden voor onderdelen. 100kg aan reserve-onderdelen werd ingecheckt in obscure zwarte tassen op Schiphol. En  de afgelopen dagen zijn bergen werk verzet door monteurs Job en Bas-Jan. Als alles mee zit kunnen we donderdag vertrekken, achter de rest van de boten aan.

Op dit moment zijn we in de haven van Las Palmas, Gran Canaria. Er wordt er veel geklust, en op en neer gereden naar de Carrefour voor de inkopen. Een groot deel hiervan is al gedaan door Marianne en Richarda, waarvoor onze dank! We kijken uit naar de tewaterlating, en houden jullie op de hoogte. 

Tot morgen! 
Michel, Geert, Steven, Bouke, Noud