#14 Op 6.000 meter diepte..

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Tue 23 Nov 2021 22:07
Positie: 11:57.08N 34:24.34W
 
De routine begint erin te slijten. Met een duidelijke kadans zeilen we door de dagen heen. Heerlijk. Onze koers is steeds zuidelijker en ondertussen zitten we al onder de noorderbreedte van Grenada. In theorie zouden we dus alleen nog maar Westwaarts hoeven varen, maar de windvoorspeller laat ons zien dat op deze hoogte windstiltes eraan komen, terwijl zuidelijker gelegen juist goede winden van wel boven de 15 knopen zitten.
 
Door de windstilte zagen we ook gelijk kans om eeindelijk eens een duik te nemen in de oceaan. Door de gigantische oceaangolven was dit wel wat spannender dan gebruikelijk, dus het was vooral een snelle plons voor de meesten van ons. Deze kan wel de boeken in trouwens: zwemmen in water van 6.000 meter diepte was voor ons allen een record.
 
Verder zijn we vandaag een racer van een andere rally tegen gekomen: een mega snelle cruiser onderweg van le Havre naar Martinique. Heel mooi slank schip dat met 14 knopen (wij 7 knopen) ons voorbij blaasde en nog even vriendelijk groette over de marifoon.
 
Naast digitale blogs hebben we besloten ons multimedia bereik verder uit te breiden. Er zijn een aantal berichten met flessenpost de wereld in geschoten. Inclusief polaroid foto van de afzenders en uitnodiging een foto naar ons terug te mailen. Benieuwd wat en wanneer hier wat uitkomt.
 
Ondertussen staat Steven's pompoenpasta klaar. WIj gaan de nacht in met een goed gevulde buik. Aju!