#2 - Klaar voor vertrek

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Thu 11 Nov 2021 00:26
Vamos!

De afgelopen dagen stond volledig in het teken van het op tijd klaar krijgen van de boot voor vertrek. En dat is gelukt! Aan het wachten en het harde werk komt een eind en we zijn klaar om te gaan.

Belangrijk vandaag was de tewaterlating van de boot en het testen van de motor en schroefas. Tegelijkertijd werden nog maar eens 3 karren vol groeten, fruit en ander vers ingeslagen, en lag er een oneindige to do lijst om af te werken. Dat klinkt als een prima moment om sochtends de deur van het appartement met de sleutel aan de binnenkant dicht te laten vallen, toch? Ook goedemorgen. Gelukkig had Juan de sleutelmaker letterlijk nog geen 3 seconden nodig om de deur met een plastic kaart en twee trappen open te krijgen. Held van de dag. 

Tegen de avond was de grote to do lijst dan toch afgevinkt door wederom een vlammend tempo van de hele crew. We hebben tegenwoordig vrienden (en soms een paar vijanden) bij de werf, havenshop, viswinkel, zeilmaker, de ARC stand, elektronica support, en de Carrefour, en ons werd veelvuldig een goede vaart gewenst. De dag is, nu al klassiek, afgesloten bij de Sailors bar, op de Paella special.

We zullen morgen tegen het einde van de ochtend de haven uitvaren. Het plan is dan om de andere boten van de ARC+ race bij te halen op Kaapverdië. Hier willen we op 17 november aankomen,  omdat op 19 november daar het vertrek voor deel 2 gepland staat richting Grenada. We zullen de zeilen bijzetten, maar de laatste dagen richting Kaapverdië lijkt de wind af te nemen waardoor we de motor nodig gaan hebben. Vamos!

Tot snel! 
Geert, Michel, Steven, Bouke, Noud