#21 Roverspotje

Sandy Cay Atlantic Crossing & Island Hopping
Geert Jan, Michel, Steven, Bouke, Noud, Jen, Rosa
Tue 30 Nov 2021 23:25
Positie: 11:37.64N 51:33.88W
 
Grenada, here we come! Het voelt goed om de afgelopen dagen een directe koers naar onze Caribische eindbestemming te varen (in plaats van de zuidelijke koers die we eerst volgde). Met deze zuivere koers is het aftellen geblazen. We hebben nog 603 mijl te gaan, maar de sfeer is er naar dat we die afstand zo overbruggen. Doel is nogsteeds om op zaterdag in Grenada aan te komen, afhankelijk van de wind vanaf vrijdag.
 
Door de squalls van zondagavond besloten we om de nachtshifts weer constant met 2 man te bezetten. s'Nachts kan het namelijk best spannend worden omdat je de squalls niet goed ziet aankomen, en je voor 100% op de radar moet vertrouwen. Achteraf was de dubbele bezetting niet nodig omdat we vannacht geen squall waren tegenkomen. De steady nacht vertaalde zich verder naar een steady dag waar we veel meters konden maken. Wel hadden waren de golven aan de hoge kant en kwamen ze niet al te comfortabel van schuin achter ons. Gelukkig hebben we inmiddels echte zeebenen en is niemand zeeziek geworden.
 
Sinds de baracuda vangst hebben we genoeg vis voor de komende dagen. Onze hengels zijn sindsdien op het droge gebleven. De baracuda hebben we in 4 stukken verdeeld. Vandaag heeft Michel één deel verwerkt in een "roverspotje": een zelfbedacht gerecht van gegegaarde baracuda in tomatensaus met olijven, kappertjes, boontjes en reist. Culinair hoostandje en zeker "Michel-in" ster waardig.
 
On that bombshell Smile emoticon... Tot morgen!
 
Groetjes vanaf de oceaan,
Sandy Cay Crew