Ensuenos/14

Ensuenos
David Charity
Wed 8 Dec 2010 11:17

 

14. 26..898 Noord en 43.02.234 Zuid

Beste vrienden,       

 

Het begint inmiddels al aardig op te schieten. Vanmiddag passeren we laatste 1000 zeemijlen naar St Lucia. We hebben er nu zo ongeveer een kleine  2000 mijl opzitten vanaf het vertrek uit Gran Canaria op 21 november. We denken voor zover het weer zo blijft op 14.12 s;avonds of de 15e s’ochtends aan te komen. Dan zit 2/3 van de reis er alweer op. Het is eigenlijk grappig zoals we naar de finish toe plannen terwijl het toch eigenlijk om de reis te doen is. Het bevalt ons nog steeds goed hier aan boord en de sociale houdbaarheid van de groep heeft de einddatum nog lang niet bereikt. Tot gisteren zijn er nog geen pogingen gedaan om een vis aan de haak te slaan. De “watjes “vinden dat te bloederig dus daarom eten we alleen vis uit blik. Het waait de laatste dagen behoorlijk hard (tot 35 knopen) maar gelukkig hebben we wind mee. De hoge golven van een meter of 4 tot 6 het verlijven en werken aan boord niet echt gemakkelijk. We maken dus goed vaart. Het onstuimig weer was niet voorspeld door de officiële weerberichten die we door krijgen, maar zijn vaak het gevolg van zeer lokale storingen (Squalls). Deze gaan vergezeld van stevige buien van warm water en windstoten. Water eten en drinken is nog ruim voldoende aanwezig om het tot de Kerst uit te zingen, maar voor die tijd laat ik zeker weer van me horen.

Hel veel groeten allemaal

Bas