14:51.06N 29:06.18W

Ensuenos
David Charity
Wed 1 Dec 2010 14:06

Beste vrienden,

 

Nog weer even een “update”vanuit een, zoals ik begrijp totaal ander klimaat dan in Nederland. Wij hebben hier zojuist de 30 graden van lucht en water gepasseerd en daarbij is het snoeiheet en behoorlijk vochtig. Dus ook s’nachts koelt het nu niet veel meer af. In korte broek en t-shirt naar de sterren kijken, daar is niets mis mee.

Misschien had ik het al geschreven maar we draaien met z,n 5-en een 3 ploegen systeem van steeds 3 uur.2 van 2 en ik doe hem solo. Dat wil dus zeggen dat na het werk 6 uur beschikbaar is voor eten, slapen, de was doen koken enz. Dat lijkt veel maar het houdt niet over als zoals in de afgelopen dagen het weer zwaar tegen zit. Bovendien heb je nooit meer dan ca 5 uur slaap achtereen. Toch moet ik zeggen het begint te wennen zeker nu we duidelijk in de passaat winden terecht zijn gekomen. Het eerder genoemde parasail staat nu op en met een beetje geluk kunnen we een heel eind in de goede richting komen.  

Eergisteren hebben we de eerste vis gevangen. Een vliegende. Nou moet ik er wel bij zeggen dat hij goed heeft meegeholpen want hij was het dek op gevlogen. Er zitten er hier erg veel en soms zie je ze in groepjes wel over een afstand van 50 meter vlak over het water scheren. Vreemd genoeg hebben we nog geen dolfijnen op bezoek gehad, maar een andere boot melde een walvis gezien te hebben.

Prachtige mooie sterrenhemel en de zon’s op en ondergangen zijn de laatste dagen  onbeschrijfelijk van kleur. Prachtig fotomateriaal.

Onze positie en die van de andere schepen wordt automatisch  iedere 6 uur aan de organisatie doorgegeven en op de “website” gezet. Dit gaat met een z.g.n. .“tracker’ die achterop de boot gemonteerd is. Als het me lukt zal ik proberen een fotootje mee te sturen. Na een wat aarzelende start en een goede tussensprint hebben we de afgelopen dagen flink wat terrein verloren (het maakte deel uit  van onze strategie)  maar let op dat gaat vanaf nu veranderen!!!

Gisteren hebben we Davids z’n verjaardag uitbundig gevierd. Twee dagen later dan z’n echte verjaardag is maar de omstandigheden waren er toen niet naar.

Volgende keer zal ik graag nog wat ingaan op onze zeer kleurijke en gevarieerde bemanning (van 28 tot 78 jaar). En vooral ook hoe het is om als doorgewinterde”Rijnlander” dit groepje “Anglo-Saksen” goed gemotiveerd en veilig aan de overkant te krijgen voor de Kerst.(Don’t mention Michiel de Ruyter)

 

Laat svp nog wat winter voor ons over want de afwisseling heeft ook wel wat.

Heel veel groeten allemaal

Bas

PS als het niet lukt met de foto’s komen ze een volgende keer.