Op zoek naar de passaatwinden

Ensuenos
David Charity
Mon 29 Nov 2010 12:26

17:51.80N 26:32.13W

 

Beste Allemaal,

 

Inmiddels zijn we een aardig eindje onderweg naar het Caribische gebied. Op dit moment dat ik dit schrijf, Maandag ochtend 11 uur, varen we een mijl of 100 west van de Kaap Verdische eilanden. Ik heb al een tijdje niets van me laten horen maar de omstandigheden waren er dan ook beslist begonnen waren niet naar. Juist op het moment dat we onze koers (West) naar de overkant al een halve dag begonnen waren te volgen begon de wind te draaien en aan te wakkeren. We hadden de "Moulin Rouge" al om zien draaien wat achteraf nog helemaal niet zo'n slecht idee bleek te zijn. Van de gebruikelijke Passaat winden is dan ook nog tot dus ver weinig te bespeuren. Om alle details te besparen het was geen gemakkelijk zeilweekend. Erg hoge golven (4 tot 6 meter) die uit twee richtingen kwamen en elkaar dus kruisten.

Eten en slapen wordt dan al wat lastiger laat staan het thuisfront een mailtje sturen.Gelukkig is ieder zeer zeewaardig gebleken en heeft de team spirit er verder absoluut niet onder geleden.Binnen met de luiken dicht wordt het een graad of 30. Ik hoop dat jullie onze escapades op de fleetvieuwer kunnen volgen.Op deze viewer die wij overigens niet zien lijkt het altijd alsof je met veel schepen vlak bij elkaar liggen, maar het komt hoogstens 1 of 2 maal per dag voor dat we een ander schip zien.Tijdens mijn wacht op Zaterdagnacht nam ik op de AIS een Belgisch vrachtschip waar de "Belgium Mineral"(lengte 946 voet) op een afstand van 20 mijl en zeer exact op ramkoers. Via de marifoon contact gezocht en het bleek na kort overleg met de stuurman het meest praktische dat wij onze koers zouden verleggen en achter hem om onze reis zouden voortzetten en aldus geschiedde.

Het aardige uit de conversatie was daarbij ook nog dat hij ons op zijn radar goed waarnam op die afstand en dat je tevens in een paar seconden goed kunt overleggen via de marifoon.Al met al is Davids verjaardag gisteren volledig in het water gevallen. We hebben besloten dat hij op dinsdag jarig is

 

 

Het een deel van het verse fruit wat we meegenomen hebben ter voorkoming van scheurbuik begint ,net als de bemanning tekenen van overrijpheid te vertonen.En steeds opzoek naar de wonderen van de zee zit een deel van ons steeds de zee af te zoeken naar dolfijnen en vliegende vissen.De combinatie van die twee factoren resulteerde gisteren in de volgende dialoog;

 

Was dit een vliegende vis of een vogel? .......Nee, het is een Avocado!!

 

 

Vliegende vissen zien we nu toch wel heel regelmatig.Kleine zilverkleurige beestjes die zo ongeveer vliegen als een zwaluw. We zijn er nog niet achter waarom ze dit doen want insecten zitten hier beslist niet. Met de bemanning gaat het verder prima. we zijn moe maar tevreden en onze senior, Doc Ron, (78) gedraagt zich als een kwajongen en is in alle opzichten een voorbeeld voor ons allemaal.  

 

Beste groeten

 

Bas,