14.26.116.N, 55.33.129. W

Ensuenos
David Charity
Mon 13 Dec 2010 14:52

Maandag  13.12.10

Met de finish in zicht denk je dus dat het niet meer stuk kan. ETA dwz estimated time of arrival op woensdag a.s. ongeveer 14.00 uur. Maar jawel in de afgelopen nacht is met een forse knal de ophaler van het parasail boven in de mast afgebroken of losgeraakt.. Het gevolg het enorme zeil overboord en in het water. Voor zover we konden zien links en rechts en onder de kiel allemaal lijnen en natuurlijk dat grote zeil..Iedereen uit bed en met man en macht uiteindelijk het zeil weer op het dek gekregen. Wel eerst de nodige lijnen door moeten snijden. Waarschijnlijk heeft het zeil geen schade opgelopen maar dat zoeken we in de haven wel weer uit. Hoe het hijsblok los heeft kunnen raken moeten we nog nagaan, maar het lijkt erop dat e.a. niet goed geborgd was, terwijl minsten drie mensen naar de top van de mast zijn gehesen om juist op dit soort zaken te controleren voor vertrek.

Het nu ontstane probleem is dat we met erg weinig wind en het onduidelijk is hoeveel diesel we nog hebben voor de laatste etappe deze af kunnen leggen in de tijd die het comité van ontvangst in gedachten heeft. Het zal krap aan worden met dit alles in gedachten.

Gisternacht had Gareth een bijzondere  ervaring terwijl hij zijn wacht uitzat werd hij vol op z’n  hand geraakt door een  vliegende vis .Je hoeft  eigenlijk alleen de pan maar op het vuur te zetten.

Naar verwachting worden de laatste 2 dagen redelijk rustig en relaxed na, een wat we zo links en. rechts opvangen, een van de zwaarste ARC’s van de afgelopen 25 jaar moet zijn geweest. Extra grote waardering voor  het incasseringsvermogen en de “teamspirit” ook wel de “W factor” te noemen van de bemanning.We zijn allemaal de nodige kilo’s kwijt maar een onvergetelijke ervaring rijker

Mocht er nog iets bijzonders tussentijds voorvallen dan zal ik dat natuurlijk direct melden anders hoop ik ieder in goede gezondheid aan te treffen begin volgend jaar in Eindhoven of omgeving.

Namens de gehele “crew” wensen wij jullie prachtige kerstdagen en een heel voorspoedige start van het nieuwe jaar!

Bas Diemer