26°32'.133N 016°19'.166W

Ensuenos
David Charity
Mon 22 Nov 2010 16:15
After a slow start from Las Palmas we are now making good progress following some technical issues with our Parasailor.Amazingly after 24 hours we can now only see 5 boats and all issues with the Parasailor are resolved and we are making good headway with the Parasailor in full flight managing 5knots in just 10 knots of wind.Ensuenos is one of the heaviest boats in the fleet and to make real headway we need more wind.
The Parasailor is certainly providing the comfort we hoped for in sailing downwind.Today the sun is shining and the atmosphere is relaxed and jovial and it will be a pleasure to cook tonight without sausepans and other things flying around.We will have covered 135 miles in our first 24 hours and expect a simalar distance in the next and hopelly if the winds pick up we should soon be averaging 150-160 per day.The first lottery has now taken place for the ETA in St Lucia but it is a secret because we might still end up in Brazil ! Whilst this is my diary entry,more will follow from the rest of the crew so expect some varying content to follow.
All the best to all from me.
 
DJC.
 
Beste Vrienden,
 
Eindelijk na een lange tijd van voorbereiding zijn we dan gisteren vanuit Las Palmas vertrokken met 25boten 0 andere voor de oversteek naar st. Lucia in het Caraibisch gebied. Iedereen was behoorlijk opgewonden natuurlijk en van alles moest natuurlijk nog even op het allerlaatste moment gebeuren.Enorm veel uitzwaaiers bandjes, helicoptersen een inmens oorlog schip en drie blusboten vormden de startlijn.Na eerst nog wat pogingen de nieuwe spinaker (parasail) stabiel te krijgen hebben we vandaag goede vorderingen gemaakt.We gaan eerst zuid naar de Kaap Verdische eilanden eilanden die we naar verwachting op afstand zullen passeren. Vanaf dat moment wordt de koers west en hopelijk met de pasaat winden rechtstreeks naar St Lucia.Het is een zeer gevarieerde bemanning waar we de komende weken mee "opgescheept" zitten. Dit op zich is al een boeiende onderneming. Alle lege plekken, kastjes en bv  de bijboot zijn op dit moment nog gevuld met proviand maar dat zal ver een dag of wat wel anders worden en dan gaan de hengels uit. Het weer is perfect en de zee is ca 26 graden.We houden jullie op de hoogte en proberen van tijd tot als het lukt een foto bij te voegen.
 
Hartelijke groeten,
 
Bas