Ensuenos/16

Ensuenos
David Charity
Fri 10 Dec 2010 13:42
14:59.77N 48:09.21W
 
Dear Diary
 
We are now just 5 days from St Lucia and looking forward to our first pina coladas [sic?] (Gareth will be buying). The last 4 days have been very bumpy but with good winds enabling us to average 140-150 miles per day. Frequent squalls and strong side waves have made life onboard quite uncomfortable with not too much sleep and limited cooking. Although on Wednesday we did manage to muscle up a curry which (I think) was enjoyed by all.
 
Flying fish are now a feature on deck each morning so no need for the fishing rods. It's amazing to see fish actually flying through the air. The whales yesterday followed us for about 1.5hrs, at times just 2 metres from the boat. They were playing and we think curious at our presence, although the Cabin Boy thinks it was the mating season and they had other ideas.
 
It doesn't seem a week ago since we were wishing everyone a good weekend but have a good one and "Come on, you Rams". Does Nigel realise there are supporters in the middle of the Atlantic willing the team on. Perhaps if he could get the message through just before kick-off it might just do the trick.
 
All the best from all onboard Ensuenos.
 
D.J.C.
 
=============

Beste Vrienden,

Om een beetje een beeld te scheppen wat er op zo’n dag als Donderdag 9 december zoal aan de orde is volgt hierbij een samenvatting van wat ik gisteren in mijn journaal heb opgeschreven.

De nachtdiensten hebben nogal wat reserves gevraagd. Je valt tijdens de shift bijna in slaap en na een “slaap” van max 5 uur moet je  alweer optreden. Het probleem zit hem vooral in de kwaliteit van de slaap en niet eens zozeer in de lengte ervan. Als je s’ochtends toch nog een 1,5 uur slaap weet te vinden is het hele probleem ineens opgelost.

Leuke berichten van Mieke en Lynne uit St Lucia en van Forra de Jong die aangegeven heeft een artikeltje over onzereis vandaag in het ED te gaan plaatsen. Ben benieuwd naar de inhoud want ik heb het niet gelezen

Aan het begin van de middag hebben we 2 en mogelijk een 3e walvis gedurende 1,5 uur bij en onder de boot gehad. Op hele korte afstand, lieten ze hun witte buiken uitgebreid zien. Ik weet niet wat ze er mee in de zin hadden. Wel foto’s gemaakt maar het zal moeilijk zijn ze te herkennen want ze waren steeds onder water en razend snel. Lengte wordt geschat op zo’30 foot dus 10 meter en we verwachten dat hij met de Kerst wel tot 40 ft gegroeid.

Doc Ron was vanmorgen Total loss en ik heb hem onder de gebruikelijke protesten naar bed gestuurd. Hij heeft ca 2 uur goed geslapen in de voorhut.

De 2e helft van de middag kwam er eigenlijk zo uit het niets een Squall achterop. In nog geen 3 minuten tijd hadden we windkracht 8Bft (35 Knopen). Richard en ik aan het roer en verder gereefd. Het gaat met zo’ snelheid en heftigheid dat ik me voor kan stellen dat er op zo’n moment nogal een iets mis kan gaan. Het duurt overigens niet lang hoogstens een uurtje en als je ze aan ziet komen op de radar kun je nog van alles doen.

We gaan gewoon door waar we mee bezig zijn, en wensen jullie een fijn weekend

Beste groeten

Bas