Papetee Tahiti

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Wed 22 Jul 2009 06:27
 
17:31.51S 149:32.15W
 
Hello!!
 
We have arrived in Tahiti after a two nights sailing and are enjoying hot showers and a washingmachine :) There is a big polynesian festival here, Hieva, and we have been on one of the shows in Papetee. It was a dancing preformance with two groups of dancers, hundred dancers in each group!!!!
 
Therese have been surfing and was able to stand up...she didn't hang ten but she hanged on :) haha!!!
 
We have had some more problems with the engine too, the saltwater pump so instead of one week here, we are now on the second one and think it will be a couple more days before we can leav for Morea.
 
Sorry for the short report in english...will make up for it further along the track :) If you have any questions about anything just write us a mail and we will answer more througfully.
 
Best
Therese and Helge
 
And now in Norwegian....
 
 
 
 
 
Hei hei!!!
 
Nå var det en stund siden vi skrev sist, og nytt reisebrev har blitt spurte etter...her kommer det :)
 
Vi er nå på Tahiti og ligger på en mooring ved Tahiti Yacht Club i Arue, ca 15minutter med buss fra sentrum. Seilasen hit fra Apataki gikk kjempe bra, vi hadde flott find og bra vær. Vi dro fra Apataki ca 10.30 fredag 3. juli. Det var litt bølgete i begynelsen da vi måtte holde en uheldig kurs for å ikke krasje inn i en atoll, men så fort vi snudde snuta mot Tahiti ble det mye behagligere. Vi holdt høyere fart enn beregnet og kom fram til Tahiti 03 på morningen selv om vi hadde rullet inn genaoen for å bremse på farten. Vi ville ikke forsøke å gå inn mens det var mørkt så vi la oss til å drive og vente på sola. Vi lå på baksiden av Tahiti så det var nesten ikke bølger. Når sola kom var det lett å finne veien inn.
 
Tahiti Yacht Club ligger godt beskyttet før bølger og vind. Båten ligger helt stille og en kan lett glemme at en er på vannet. Vi la oss på en moring og dro inn og spurte om vi kunne ligge der. Sjefen var ikke sikker på om når de som eide moringen skulle komme tilbake, men det var bare å gå å handle og se oss rundt så skulle han finne ut når de kom tilbake. Senere på dagen hadde han fortsatt ikke fått tak i eieren og vi bestemte oss for å legge oss ved bryggene for å ikke ligge i veien. Vi starten motoren og jeg sjekket om det kom kjølevann. Det gjorde det IKKE!! Vi stoppet motoren igjen og jeg gikk ned for å sjekke. Alt så bra ut og jeg ba Therese dra på starteren med stoppknappen ut slik at motoren ikke startet. Kræsj dunk Bang... Ops ikke bra..faaaan.. Jeg hadde bare kjørt motoren 30 sek før jeg slo den av så jeg kunne ikke skjønne at den kunne ha rukket bli for varm. Etter lett tenking skrudde jeg av sjøvannspumpa og der fant jeg feilen.. Overgangen hadde knekt... Delene hadde igjen knekt en skrue og skadet to andre. Veldig bra dette ikke skjedde mens motoren var igang...
 
Vi fortalte hva som hadde skjedd til en hyggelig seilende franskmann. Forklaringen ble vanskelig fordi han ikke kunne Engelsk og vi kan abolutt ikke fransk. Heldigvis kunne han litt spansk om enn enda litt mindre enn oss og vi fikk gjort oss sånn noenlunde forstått. Han tilbød seg å kjøre oss rundt sammen med kompisen sin som kunne engelsk for å få reparert pumpa eller funnet delene vi trengte. Vi fant en ny pumpe, men den var dyr og vekstedet vegg i vegg kunne fikse den andre. Etter tre dager var den ferdig. Om enn ikke helt som jeg hadde bedt om, men jeg fikk prøve om det ville funke. Jeg fikk hjelp av en mekaniker til å demontere litt av motoren for å finne noen jernbiter som hadde forsvunnet og han monterte pumpa for meg, men det lakk vann langs akselen. Etter turer fram og til bake til verkstedet som hadde gjort en dårlig jobb og endel krangling og nye deler lakk fremdeles pumpa. Det endte med at jeg måtte kjøpe den nye pumpa alikevel....
 
Selv om mekanikeren slo av en del timer kostet det også en del og hjalp med ikke mye.. Når jeg skulle montere den nye pumpa gikk den ikke rett på plass. Jeg fant ut at en spacer lå litt galt og fikk rettet på den. Aha!!! Da fant jeg årsaken til at pumpa knakk i første omgang.. Jeg prøvde den gamle pumpa igjen og ser man det! Den ble tett den også!! Mekanikeren hadde presset pumpa på med skruene og det var årsaken til at den lakk!!! Kunne sluppet mye plunder hvis han hadde skjønt det den første gangen han monterte pumpa.... Han gjorde også en feil med sammensetningen av pumpen. Han skulle lage en millimeter klaring. Isteden ble den 1 mm for lang.. Ikke så greit med mekanikere. Grunnen til hele problemet var en makaniker i Cartagena som satt i en feil type tettning i pumpa. Den var tett 6 måneder, men var laget av metall så den måtte ruste opp.... Jeg ville ikke betale hele regingen til mekanikeren og vi ble enige om et avslag og tok hverandre i handa på det. Etter han fortalt til sin Italienske kone at jeg betalte mindre og som ville jeg skulle saksøke verkstedet for dårlig jobb var han ikke lenger like fornøyd og kom bortom og klaget på at jeg hadde tatt penger av regningen hans. Før vi rakk å si noe gikk han igjen. Hva hadde kona hans sagt om vi saksøkte han for dårlig jobb?? Folk er rare. Det er lett å se ting fra sin egen side...
 
Vi har ikke bare bruk tiden vår her til motoren.. Det har vært en dansekonkuranse her. Det er en stor happening som heter Heiva med dansegrupper fra forskjellige øyer. En gruppe består av 100 dansere + musikkere. Utrolig stilge show!! De danser i 1 time i strekk med bytte av kostymer og forskjellige danser. En må sitte litt høyt oppe for å få med seg helheten da det hele er synkronisert. Morsomt for oss med konkuranse som ikke er laget for turister og hvor danserne er kledd opp i tradisjonelle klær. Krigere med busker rundt knærne, bast skjørt og bar overkropp mens kvinnene er kledd sensuelt med kokosnøtt behå og bare mager. En danse gruppe hadde sine treninger like ved Yacht clubben og vi var hver kveld å så på dem + på en forestilling inne i byen. Det har også vært en del andre happenings. En dag var det verdens største utrigger kano konkuranse med 600 paddlere. De padlet like forbi båten vår og vi så på racet fra jolla. De paddlet to runder som var utolig lange..
 
Det er snille mennesker her og få busser så vi haiker inn til byen. Kjekk måte å komme seg inn på og vi treffer stadig nye mennesker. Stadig problem med at vi ikke snakker fransk, men det går på et vis. Vi har også på nytt fått båten Dream Time som nabo ( www.zeroxte.com ) Det er et forholdsvis ungt par som er på en jordomseiling som skal ta ca 10 år!! Hjemmesiden deres har ca 700'000 treff i måneden.. De inviterte oss med på tur rundt øya. De hadde leid bil og kjørt rundt øya en gang, men ville gjerne ha med oss på en ny runde. Hyggelig å få sett litt mer på land og vi var nede ved Teahupoo for å se på surferne på en av verden mest perfekte surf bølger. Det er et berømt surfsted, men også utrolig farlig. En surfer på kanten av revet!! Livsfarlig å bli tatt av bølgene.. Bølgene var ikke så bra denne dagen så vi nøyde oss med å se på fra land og ta noen bilder. Ingen surfere ute.
 
Therese var på en halvdag surfkurs sammen med Nawell fra Dream Time. Hun kom seg opp på bena og fikk mye skryt av instruktøren. Surf babe!! Hun har også funnet et treningssenter her og går på timer så snart hun har mulighet. Det er også flotte muligheter for løping og annen trening her.
 
Jolla vår begynner å gå i oppløsning og vi er redd den ikke kommer til å holde så mye lenger. Vi er gla i den, men skal prøve å kjøpe ny.
 
Yacht Clubben her er helt perfekt. Veldig hyggelige mennesker, varm dusj (første gang med dusj på land siden februar) og vaskemaskin (sist vi så en vaskemaskin var på Galapagos i mars). Det er heller ikke mange andre langturseiliere her og det er litt deilig å være sammen med de lokale seilerne. Det er også en blanding av kulturer her. Vi syns den polinesiske kulturen er spessielt hyggelig. Alle er vennlige og veldig avslappede.
 
Planen var å være her en uke, men med litt motor trøbbel har det blitt til to uker. Vi regner med å dra videre til Morea på onsdag hvis alt går etter planen.
 
Masse hilsener fra Helge, Therese og Coquelicot
 
Ps. Therese fortalte om når vi dro alene til Tobago og med alene mente hun uten båten vår Coquelicot...hun har liksom blitt en i familien :)

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image