På vei til Galapagos DAG 5

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Wed 18 Mar 2009 22:10
02:10.27N 85:47.13W
 
Heisan Hoppsan!
 
Glad beskjed fra Stille Havet: Havet ligger kvar, vi flyter og en havskilpadde kom bort til oss for å si hei! Koselig! Tror vi sett hval i horisonten?
 
I dag og i natt kjører vi motor. Prøvde å seile litt på morran, men liten eller ingen vind. Havet er flat som en islagt sjø (bare litt varmere). Temperaturen i vannet har gått ned litt igjen, nå er det 25grader.
 
På formiddagen i dag stengte vi av motorn og bare drev, for vi tenkte bade. Men det var masse skulme ting i vannet, små hvite "dyr" som så ut som skum. Så var det andre små dyr som så ut som drager, eller noe. Nei, vi har ikke fått solstikk, de så ut som det. Så var det noen rare maneter også, så det ble "bøtte bad" i steden, men det var også deilig. Tok bilder på de rare skapningene, så kan vi sende de inn til National Geografic eller En ding ding verld!
 
Helge så noe som så ut som en skilpadde, på lag avstand. Vi kjørte nærmere og satte motorn i fri, så seig vi sakte mot den. Men det var faktisk den som var mest nygjerrig tror jeg. For den kom bort til oss. Først til baugen, sen langs siden av båten, kikket opp, så på oss, kikket ned igjen. Så gjorde den en loop og kom rett mot oss der vi sto på badeplatformen, coolt! Vi kikket litt på hverandre, så svømte den et stykke unna for å så komme tilbake en siste gang. Heftige dyr. Lurer på hvor langt han (eller hun) skal svømme, eller har svømt.
 
Nå nærmer vi oss Galapagos, ikke så lenge igjen, kanskje tre dager. Nå har GPSen begynt å si "tid til målet",  48timer (men det er med motor, så det blir nok tre dager med litt seiling innimellom). Gruer meg ikke like mye til den riktig lange strekningen lengre, den etter Galapagos. Nå vet jeg at det går helt fint å være til sjøss mange dager i strekk. Visst har vi hatt fint vær denne gangen, og en seilas med dårlig vær er sikkert ikke i nærheten så behaglig, men jeg vet i allefall att vi klarer å være til sjøss sammen i mange dager, med det som skal til for at det skal bli bra :) Det er bra!
 
Frågespill konkuransen fortsetter, det står nå 9-2 til meg i kamper. Helge er ikke helt fornøyd med dette og skyller på dårlig hukommelse av navn og personer. Vi kjører med at vi får lov å svare på et spørsmål vi hatt før, og da er bra hukommelse et pluss. Det er menlig ikke så mange kort, så det ble vansklig å spille etterhvert, da spørsmålene tok slutt.
 
Vaktene i natt gikk fint. Jeg hadde mellom 20.00 og 02.00 og Helge 02.00 til 07.30. På min vakt hadde hef ALIAS maraton, det er den beste serien i verdenshistorien jo! Eller har jeg blitt hjernevaska nå hehe!
 
Mat idag: lasange
 
Ingen fisk på kroken, men de biter i stykker våre sluker (drag), så de er der ute. Lurer på hva vi gjør for feil?
 
Takk for mailene dere sender, og sms'ene, det er dagens store glede å sette på satelitt telefonen og se hva dere skriver til oss :)
 
masse klemmer
Therese og Helge