På vei til Galapagos DAG 6

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Thu 19 Mar 2009 18:33
01:12.08N 87:03.53W
 
Godagens!
 
Enda en strålende dag på et stille hav. DET ER STILLE!! Det svalper ikke engang i kaffekoppen, ikke en krusning på vannet. Himmel og hav går i et. Bare blått blått blått. Vi har kjørt motor leeenge nå. Helge seila litt på morran idag, men den vinden forsvant. Så på med motorn igjen. Vi nærmer oss ekvator nå, og lader opp infør feiring av Neptun. Det blir nok til at vi deler en dram med han (håper han liker rom).
 
Ellers har vi det helt topp, soler, bader, leser og slapper av. Ser på ALIAS og Simsons, spiller kort og har frågespill. Helge vil ikke at jeg skriver om det på nette mer hihi! Han syns man burde få ha litt privatliv om bord uten at alt skal brettes ut på nette. Han tuller selfølgelig når han sier det, men syns det er urettferdig at jeg husker svaret på spørsmålene før han engang lest hele spørsmålet. Men han gir igjen så det suser når vi spiller kort (vi spiller mest 500). Det er jo bra vi er bra på ulike ting!
 
På natten, der skulle sett, er det så mye morild så man skjønner ikke det er sant. Bak båten lyser det som neon, en lang stripe. Og på sidene av båten skveller det opp guld glittrende vann og lyser opp båten. det er så mye morild at hver liten krusning på overflaten blir opplyst. Det er helt sagolikt og veldig vakkert. Dessverre går det ikke an nå ta bilde av morilden, det blir bare svart.
 
Vi er snart framme, om 36timer. Men det bertyr at vi kommer fram når det er mørkt og det vil vi ikke, så vi skal nok seile etterhvert og tajme det så at vi kommer fram på morran. Tenk, bare to dager igjen! Med dette været har det ikke vært skumelt i det heletatt å seile lang. VI har ikke skjønt at vi seiler i blandt en gang, eller kjører motor. Båten krenger ikke, bare motorlyden røper at vi går forover. Det er så stille. I natt så jeg en båt langt langt vekk i horisonten. Det er den første båten på tre dager. Båten var på vei bortover, og ganske raskt var vi helt alene i verden igjen.
 
Vannet er deilig, 27,5 grader. Så på morran idag ble det morra bad. Det var ingen rare dyr i dag og båten gjorde 00.00knop, så det var bare å nyte. Men det var ikke så svalkende, men vi ble våte :) Så soltørk på dekk. Deilig!
 
Bakte stekpannebrød igår, det er favoritten. Også fikk vi en Gouda ost av Juliad før de dro hjem, dette ble frokost.
 
Livet smiler mot oss!
 
Masse klemmer!
Therese og Helge
 
PS. Hvis noen har bursdag og ikke hører noe fra oss, mener vi -Gratulerer med dagen og -Grattis på fødelsedagen! Vi er bare utrolig dårlige på bursdager. Hvis dere har tid og lyst kan dere gjerne sende en mail med bursdager dere vet, til folk vi kjenner :) hehe! Kontaten med dere hjemme betyr mye for oss!