Et lite steg for menneskeligheten, et stort steg for oss! Land i sikte! Fatu Hiva!

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Fri 8 May 2009 08:26
10:23.98S 138:26.07W
 
06.38 (local time)
We made it!!! After 26days at sea, we are finaly there, Fatu Hiva!!! It feels unbeliveble! Helge came and said to me -I can see the island! But it was in the middle of the night so I didn't get up until 06.00h and there it was, big and beautiful...Fatu Hiva!! We saw her in sunrise and it was a treat for the eye, all kind of colors, orange, read and yellow, totaly beautiful!
 
Now we started the engine, because now we want to arrive ASAP, as soon as possible AND maybe, if we're lucky our friends Rasa and Egoi with crue are still there :)
 
We write soon to tell you all about this magic place!! Only 12.53nm left!!! The GPS says 2houres!!
 
Ji hoooooooooooooooooo!!
 
Therese, Helge and Coquelicot
 
And now in Norwegian...
 
06.38 lokal tid
Vi gjorde det! Vi er framme! Ji hooooooooooooooooo! Og så fint det er! Vi er fortsatt på vei mot øya (12.53nm igjen og det er ca 2timer), vi har henne forran oss, og solen har akkurat stått opp bak oss i et fargefyrverkeri av gul, rød og oransje, otroligt vakkert! Helt MAGISK!! Helge kom og sa at han så øya i natt, men jeg sto ikke opp foren 06.00 og der var hun Fatu Hiva, for et syn. Jeg ropte -Land i sikte! bare for å ha gjort det, det føltes veldig bra!
 
Det er en høy grønn øy, vi ser ikke toppen for den er dekket med moln...ser ut som den fortsatt sover med dyna trukket godt opp under haka :) Vet ni hva...vi ser allerede neste øy, toppen. Fra nå av blir det ikke så lange seilaser, maks noen dager.
 
Det tok oss 26dager å komme hit, det er jo 3-4uker det. Selv om det er nermere 4uker syns vi det har gått utrolig bra. Var bare første uka, før vi kom inn i det som var slitsom, sen har vi haft fullt opp på dagene, mekking, baking, spising og lesing. Det har vært så deilig at vi har kunnet sove så mye på nettene, det har ikke alls vært som tidigere nattseilaser, radarn har vært en kjær venn!!! Og ikke for å snakke om Windy, henne hadde vi ikke klart oss foruten (vindroret). Hun har jobbet i vårt og tørt dag som natt!
 
Men nå er vi her. Det skal bli så deilig å sette foten på fast mark igjen, men det blir rart å ikke være på vei. Vi har satt p motorn og kjører siste biten. Vi har seila i natt for det var nok vind til å holde 3-4knop og det er oj bra. Men nå har vi starta motorn og spurter mot målet. Hvis vi er heldige er våre venne Rasa og Egoi der, så vi krysser fingere og tær!
 
Et lite steg for menneskeligheten men Jøss for et stort steg det blir for oss å gå i land!!!!
 
Massa kramar
Therese, Helge og Coquelicot....som har seila over Stille Havet...tihi!! Jiii hooooo!

JPEG image

JPEG image