Tuamotus and our first atoll Apataki!

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Mon 15 Jun 2009 07:28
15:22.36S 146:11.97W
 
We have arrived in another Paradise!! It looks like mother Earth is full of Paradises!! And we are furtune enought to visit many of them, now we're in Apataki. After five days of sailing from the Marquesas we arrived here early morning and had an easy passage through the opening in the atoll. We anchored up close to the opening and enjoyed a couple of days in blue water with kiteboarding and birthday celebrating. Now we have moved to another anchoridge and.. there is no otehr boats here, only us and our friends Noah and Vicky...this is life!!!!!
 
Best
Therese and Helge
 
 
And now in Norwegian.....
 
 
Hei venner!!!
 
Etter fem dager til havs kom vi fram! Vi kom fram mitt i natten egentlig men reduserte seilene så vi var ved ingangen til atollen etter soloppgangen. Det var en enkel passasje inn ilagunen, men strømen var sterk og vannet kokte rundt båten. Sikten var klar og eventuelle korallhoder kunne undvikes!
 
Overfarten var lengre enn vi trodde, hadde håpet på at vi skulle komme fram 8. juni, på bursdagen min, men kom fram 9.juni i steden. Men men! Stundvis var det veldig rolly er ute og vi hadde liten lyst på mat. Men vi fikk fisk, og det hold oss våkne. Først fikk vi en Marlin sen fikk vi en kjempe stor tunfisk, feit og fin. Vi spiste fisk 4 eller 5 dager på rad. Dessverre er fiskene så store her at vi lever etter "catch and filèe". En filèe er så svær at den rekker til flere middager :) Tre delfin besøk hjalp også til og jeg utvikklet min "delfin" enda mer. Nå tror jeg virkelig at jeg kan komunisere med dem...kanskje det blitt for mye sol alikevel ;) At vi hadde Vicky og Noah på VHF:en hjalp også og vi snakket flere ganger om dagen på den. Noen ganger var vi først andre ganger var de først, noen ganger var vi nærme og andre ganger langt i fra hverandre!
 
Etter vi kom hit fant vi ut at dette må være paradis, igjen! Og sammen med Vicky og Noah begynte vi å se oss omkring. Helge og jeg kunne endelig kite'e igjen da vi kunne ta opp kiten på et sikkert sted uten palmer og høye fjell som påvirker vinden. Vannet er klart hvilket er bra for det er mye korallhoder her som man må passe seg for. Men vi var heldige og hadde Noah som jolle sjofør :) Helge kite't ut på dypere vann og seg tok jeg over ute på dypet. Det gikk kjempe bra for oss begge to og det var såååå gøy!!! Det er sikkert også, for selv om man dragger langt, treffer man bare andre siden av atollen :) Så det er ingen risk at man driver ut til havs :)
 
Disse atollene har kommet til av at vulkaner har synket ned i havet, og deretter har det begynt å vokse korall på vulkanen. Disse korallene er nå så store at de er blitt til øyer som beskytter lagunen innenfor. Den atollen vi er på nå heter Apataki og den er stor. Vi har seilet hit vi er nå fra en annen "ankringsplass" i lagunen og det tok noen timer og det er fortsatt mange plasser og store yter at utforske, så denne atollen er svær. Men det beste av allt, vi har ikke sett noen andre seilbåter eller lokalbefolkning :) Bare oss her i en omgivelse av kokospalmer og korallsand strender, blått hav og perfekt snorkling! Livet er underbart :)
 
Den 9. juni hadde vi bursdags feiring på Coquelicot. Invitert var våre venner Vicky og Noah. Jeg hadde bakt en jordgubbstårta og føll gjestene i smaken :) Sen hadde vi det hyggelig med mye å snakke om som vanlig og gjestene gikk (eller kjørte) ikke hjem forren 03.30!! Så bursdagene våre blei skikkelig feiret!!
 
Idag har Helge og jeg hatt en koselig dag på stranden, har ikke hatt det siden Galapagos, alltid så mye annet å finne på. Det var deilig å bare lese en bok. Sen hadde vi "naboene" over på middag/lunsj hvilket ledde over i to runder med Scrabble (alfapet).
 
Vi koser oss masse og nyter hver dag!
 
I morra skal gutta ut og spearfiske. Vicky og jeg skal nok gå oss en tur på land...liker ikke å skyte fisk når det er hai i nærheten. Her er det mye hai, så en liten en fra standen idag. De er ikke farlige, er vanlige black tip reef shark, men de ser farlige ut og det er nok for å holde seg på land :) Blir nok en snorkle tur etter fisket da tenker jeg :)
 
Tusen takk for alle hilsener vi fikk på våre bursdager, super hyggelig med oppmerksomhet hjemmenifra. For dere som sendt på sms får vi nok ikke den hilsen forren vi er på Tahiti om noen uker, men takk alikevel :)
 
Masse klemmer
Therese og Helge

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image