Los Roques 2

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Fri 21 Nov 2008 15:00
11:52.00N 66:56.00W
 
Hello friends!! We are still at Los Roques. We could stay here for ever. We are having a great time with snorkeling and scubadiving, kite'ing and just relaxing :) At the time we have some visit from Norway and it surly puts a gold edge on eatch day. Every night we play some game and have nice dinner. During the days we just snorkel around (with turtles), swimming or lay on the dekk. Unfortuently we have had a lot of rain the last days but it's no problem when it's alot of sunshine inside :)
 
We wish you nice winds!! And that we hear from you all soon!
 
Hele and Therese
 
Now in Norwegian...
 
Hei hei alle venner!!
 
Fortsatt i paradis, og ingen som kommet for å sjekke oss...nock on wood! Tenk at vi har vært her i to og en halv uke, utrolig! Det føles som noen dager bare. Vi begyner virkelig bli hjemmevante her, og folk kjenner oss igjen nå. Byen er jo ikke så stor så man blir fort kjent med innbygerne. Vi har fått besøk :) fra Anders og Anita. Da de kom henta vi de ved flystripen med dingien. Dette var den morsomeste flyplassen de noensinne sett. Det er bare en liten flystripe i vannkanten og i enden av den ligger et fly halvveis ut i sjøen, for å vise liksom, at det kan gå gærlig haha! Flytårnet er en liten brakke oppe på en lastebil, heisa opp med kran. Som et lite hus på toppen av en mini brannbil. Det er utrolig kul å fått besøk, men samtidig litt rart. Hvordan kom de hit så fort? For oss er jo dette en avlegsen plass som det tok oss en uke å seile til, øyer ute i det store hav. Føles også rart at de har sett det ovenifra. Det var veldig flott sa Anita. Som en stor ring med koraller og i utkanten små øyer med mye eller lite sand og noen øyer med grønske. Første dagen spiste vi på "vår" restaurang og sen slappa av i båten. Helge og jeg har jo mest vært borte hos Elias, kite karn, og på sandøya eller her ved Grand Roques, så nå gleder vi oss til å utforske flere øyer sammen med Anders og Anita. Men først bunkre litt i byen. Hehe, Anders og Anita kunne skjønne hvorfor vi kaller byen for Kardemommeby. De syns også det er en sjarmerende og fin by. Men de syns ikke den er så liten som de vil ha det til på Margarita, der de kom ifra, eller i bøkene. På Margarita havna de på et lite sted, så det syns byen her en stor haha. Vent bare til de vært her litt og finner fram som i egen lomme, da krymper den fort. Det har dog tatt oss noen dager til å finne fram. Bakarn og slaktarn, drikke butikken og vaskedama...alle hus ser likedane ut så man må spørre seg fram.
 
Noen vil vite hva vi gjør og hvordan vi får dagene til å gå. Det er ikke vanskelig vil jeg love. Først står vi opp, tar en siesta på dekk i sole (hvis det er sol), lager frokost, spiser, vasker opp...siesta:) Sen kiter vi eller gjor noen andre aktiviteter, snorkler eller vindsurfer, sen er det på tide å lage lunsj, spise. Sen soler og bader vi,. går på internet eller rydder/fikser i båten. Så er det dags for middag, spise, rydde, vaske opp, se på film, skrive, slappe av og sen Natta! Dagene går allt for fort. Syns det var 1.nov aldeles nyss.
 
Nå ligger vi på en øy som heter Becqueve, lengst vest i Los Roques. Vi kom fram hit rett før det ble mørkt og kan nesten ikke vente til det blir lyst så vi kan utforske. Det så kjempe fint ut med lang vit strand. Nabo båten er svensk!!!! Vi er overallt vi svensker :) Den båten skal vi hilse på i morra. Fra Gøteborg sto det på den. Men nå skal jeg fortelle hva vi gjort siden vi forlat Grand Roque.
 
Etter Anita og jeg vært i byen og kjøpt smør til kanelbulle baking tok vi opp ankeret og kjørtte til øya Noronqui, nærmest Grand Roque. Her skulle man visst kunne svømme med skildpadder. Helge og Anders var ikke sene med å komme seg i vannet. I mens Anita og jeg sagt at hvis det regner skal vi bake boller....det regnet og vi satte bolledei:) Nå skal det også fortelles ta det har regna helt siden de kom i søndags (idag er det torsdag). Igår og idag har det regna litt mindre men første dagene har det hølja ned. De hadde også regn på Margarita, så Tussi ( Ior) i Nalle Puh er ikke alene :) Helge og Anders kom tilbake og sa de sett 4 skildpadder..det avgjorde saken ikke mer bollebaking her AltsÅ...men Anita er klok...-Da dør deien! Så det ble bollebaking Express og sen plums i plurret -Her skulle ses skildpadder! Og det gjorde vi. Men først tok Helge og jeg en tur via korallrevet og så masse fine fisk + en barracuda. Sen svømte vi inn mot land der det var grass på bunn og der, stille og fredfullt svømte det skildpadder og grasset. Vi lå helt stille og kom helt inn på de, vi følgte de med blikke da de gikk opp for å puste, også ned igjen. Helt utrolig syn.
 
Neste dag tok vi jolla til norra delen der man skulle se de svære regnbuefiskene, vi så ikke noen og der var korallene grå og døde :( men i steden for kom vi inn i et stort stim med flotte knallblå akvarie fisker og vi svømte sammen med de, over, under og følte oss som ett med naturen. Det er en helt fantastisk følelseå ligger der, vektløs og se på allt liv som svømmer forbi, uten å bry seg om at du er der. Du er bare en tilskuer i deres ostoppelige skuespill av spising, jaging  og lek. Noen vi aldrig blir lei av.
 
På andre siden bukta, når vi sto og rettet til maskene, tenkte jeg bare ta en titt ned i vannet for å se att vi ikke dre på en korall, da!! -STO...ISK.... blubb blubb host host -STOR FISK! og neste sekund var jeg i fanget til Anders, han sto nærmest. Der var de, regnbuefiskene og svære var de, va 60-70cm lange, nesten like høye og tykke. Kjempe fine, som de små korallfiskene men mye større. De svømte rundt og spiste på korallene og brydde seg ikke om oss i det hele tatt:)
 
Idag har vi sett mer skildpadder og en morsom vit fisk som var så nysgjerrig at den ville spise Anders tær, føltes det som, hvis man het Anders og en svær blekksprut! Glade og mer eller mindre solbrendte og med masse opplevelser dro vi dag hit der vi er idag og i morra venter mer eventyr.
 
På kvelde spiller vi kort eller scrabble (alfapet) og koser masse. Veldig hyggelig med besøk!! Vi gruer oss til at de skal dra igjen:(
 
Varma, glada kramar, med sand mellan tærna!
 
Fra Therese og Helge
 

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image