986,5 nm to Fatu Hiva DAG: 17 Seilbåt!

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Tue 28 Apr 2009 20:17
08:28.74S 122:11.90W
 
 
Hello Friends!!
 
We have less the 1000nm to go!! That's something to celibrate! Soon we only have the distance Panama-Galapagos (850nm) and that passage was easy, almost to short :) It's strange how the weather almost control your state of mind, or how things feel. Like yesterday wich was a beautiful day, sunny and calm sea. Just like today. I sat on deck, with my knees under my chin and watched the oncean, and said to Helge... -I'm going to miss this part!
Wow, who could have amagin that? If you asked me the seventh day of this trip I wouldent suggest this to my worst enemie... Oh happy day...ohh happy daaay!
 
We are not alone out here. Yesterday we saw sails in the horision :) We tryed to call them on the VHF but no answer. Having a boat so close made us actully have nightwatch again. WE have been lazy with that lately because no one is close to us, but last night the radar alarmed time after time....Eventually I decided that the other boat miust be a ghost boat...we could see it on the radar but not outside. No lights no sails, spoky!!! And according to the radar it was only 2nm away...
 
Helge hit his knee yesterday but it's fine today. We havn't seen dolphins or whales an a long time now, maybe cecause we have been hiding inside :) hehe! But now the sae is really flat, so the chance is bigger to see them now.
 
Time to make some cooffee.
 
Best
Therese and Helge
 
PS. Speed to day 3.1 knots
 
And now in Norwegian...
 
 
Hei hei venner!
 
Vi har mindre enn 1000nam igjen!! TOPPEN! Snart er vi nede på 850nm og det er den samme distansen det var fra Panama til Galapagos, og det gikk jo kjempe fint. Da syntes vi jo nesten det var for kort :) Det er nesten rart hvor mye været påvirker humøret. Eller er det kanskje ikke så rart. Dårlig vær betyr, grått, bølger og viind. Fint vær som de siste 4 dagene, med sol og et hav som legger seg mer og mer for hver dag, gjør underverk med humøret. Ikke at noen av oss vært grinete eller noe, vi smiler og har det bra hver dag, men sol har en fantastisk påvirkning på atmosfæren :) I dag seiler vi med et seil til hver side igjen og båten beveger seg nesten ikke (gynger), men vi har en fart på 3.1 knop, deilig!!! Idag er enn så perfekt dag å være på vannet.I begynelsen fikk vi mail om at folk var missunerlige at vi fikk leve båtlivet. I dag er enn sånn dag å faktisk være missunerlig på. I begynelsen satt jeg her og tenkte i mitt stille sinn - Vi kan gjerne bytte, men da var det jo dårlig vær. Igår satt Helge og jeg oppe på dekk, med beine trukket in under oss, støtte hanken på kneet. Da sa jeg at Dette kommer jeg at savne.
 
Vi er ikke alene her ute! Igår så vi seil i horisonten. Vi prøvde å kalle de opp på VHFen men ikke noe svar. Vi vet at svenske båten Hokus Pokus er i nærheten av oss, kanskje det var de? Hadde ikke det vært helt utrolig...her er man mitt ute i stille havet, og det båten som kommer nærmest er en svenske en hahahaha! Men vi vet jo ikke om det var det, helt ærlig skal jeg si at jeg tror det var et spøkelse skip. De svarte ikke på VHFen og på natten advarte radarn og vi så de på skjermen, men vi kunne ikke se de ute, ingen lys, ingen seil....skummelt. Og plutselig var de borte fra skjermen også, og når solen sto opp kunne vi ikke se de i horisonten. Rart!
 
Vi har sovet mye her ute. Ettersom det ikke er så tett trafikk her, tre båter på 17dager, har vi sovet på nettene begge to. Radarn har advart oss vhis noentong er i nærheten. Seilbåten igår var bare 2nm unna. Når larmen går står vi opp og ser ut. Helge har stått opp 99% av tillfellene, så jeg har levd luksusliv. Jeg tilbyr meg hver gang, men han sier bare -Æh, jeg tar det! Gjentleman!!
 
Igår slo Helge knee sitt, men det er bra idag. Det var når han skulle ta ut revet ur storseilet, og var i gang med å sveive opp  seile at vinchen hoppet ur og traff kneet. Først ble kneet helt blått og det læt virkelig vondt -Donk! Men vi tok kalt på med en gang og da gikk det tilbake.
 
Ja ellers, hva skjer ellers? Jeg taper i 500, så idag vil Helge at vi skal spille med åpne kort, så han kan lære meg noen trikk....vet ikke hva jeg syns om dette, men ok! Jeg vinner jo fortsatt i frågespillkonkuransen tihi!
 
Vi har det veldig bra! Har kommet inn i dette nå, føler nesten at dagene er for korte, vi rekker jo ikke alt :) Sier det igjen, tenk hva værte spiller stor rolle :)
 
Nå skal jeg lage litt kaffe, skriver mer en annen dag!
 
Takk for mail og sms til satelittelefon. Dere vet vi setter UTROLIG stor pris på de.
 
Masse klemmer
Therese og Helge
 
PS. Nei vet dere hva, nå roper Helge at det er enda en seilbåt bak oss...dette begyner jo å ligne kortesja i Sandefjord alikevel....kanskje det er spøkelseskipet.....:)