På vei til Galapagos DAG 3

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Mon 16 Mar 2009 17:29
Skip og hoy! 16. mars
 
Dag tre! jaha, så hva har hent, la meg se....oj jo masse masse, NEI! I natt var det litt action da, eller det var ikke det heller nei. Jeg hadde vakt, lå på rygg og så på stjernene. SÅ mistet autopiloten styringen. Vi måtte nemlig kjøre motor hele natten for det er ingen vind her ute i Stille Havet, totalt stille, ingen bølger, ingen vind, hav og vann går i ett, allt ser ut som et speil. Men i alla fall, så vi kjørte motor med autopilot, og den datt ut. Jeg spratt opp ogkoplet ut autopiloten og svingte venstre for å rette opp båten, men båten ville ikke svinge venstre! Etter noen forøk til ropte jeg på Helge som lå nede og sov. Det viste seg være skruen som fester autopiloten til styringen som hadde hoppet av. MekkHelge tok noen verktøy og vipps var alt bra igjen. Fint med en handy kar :) Sen gikk han og la seg igjen og allt fortsatte som vanlig!
 
Igår begynte jeg å spille gitarr, endlig har jeg tid til det. Helge synger med og igår prøvde han tilogmed å spille. Han er flink! Fikk til Hey Jude! Ikke verst! Får se når vi skal holde første konsert og hvor. Syns kanskje Spectrum er litt litet,så blir nog....hehe, tulle prat! (Visste dere foresten att man kan synge 4stemmigt på bare to personer tihi!)
 
Klokken er her nå ca 10.15 og vår possisjon (for dere som kan lese kart, ellers kan det være en bra hobby i vintermørkret):
04:25.46N 82:06.93W
 
Vi nærmer oss ekvator! Da skal vi holde fest for Neptun, det må alle sjøfarere som krysser ekvator! Gleder oss!
 
Ingen båter ute på havet inatt, bare oss!
 
Svenske Lennart og Norske Bjørn ligger litt forran oss i deres båter,men vi holder daglig kontakt. Perfekt! Deilig å ha noen på nært avstand!
 
Skriver mer i morra!
 
For dere som følger spenningen på frågespillet, står det nå 2-2 i kamper. Turneringen fortsetter i dag!
 
Klem
Therese og (sovende) Helge
 
PS. Det går fortsatt å sende sms til satelitt telefonen, eller mail til coquelicot {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com hvis man vil spørre noe eller bare si hei!