På vei til Marqueses, nye planer DAG 7 2265nm fra Hiv a Ova

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Sun 19 Apr 2009 08:27
04:18.92S 100:50.07W
 
Hello friends!
 
Back from the dead :) Hehe, don't ask me what hit me, but it's over now and I'm fit fro fight! Another sunny day with strong winds and the waves pushing us forward form behind. With a speed of 6-7knots are we now heading for Marqueses. Change of plans. This because if we want to go to Gambier we have to change our course wich will lead to waves hitting us from the side, pluss the unshure anchoridge of Pitcairn. But we stil have a long way to sail and maybe our plans change again :)
 
Everything ok onboard. Dolpins comes by Coquelicot to say hello on a daily base, but don't hang aurond for play.
 
Yesterday Helge tested our newbought powergeneretor with carbatteriecharger and it worked perfektly. Coquelicot now has fully charged batteries.
 
Best
Therese and Helge
 
Sailing information:
6 days sailing: 776nm  (130nm/day)
Average last 24 hours 5,5 knots (over ground)
To Marquesas 2265nm
Engine hour this trip16,1t
 
 
And now in norwegian...
 
Hei venner!
 
TIlbake fra de døde og smilende mot havet. Takk Helge som tatt to netter helt alene så jeg kunna henta meg. Har ikke anelse om hva som slo meg knock out, men det er ovre nå. Som tur var kunne jeg spise og drikke og var derfor aldrig i direkte fare. Ellers er det skummelt å bli dehydrert her ute på havet i solen og i konstant bevegelst. I morra (søndag) har vi allerede seila i en uke. Det skal feires! Jeg lyver hvis jeg sier at dette er det morsomeste jeg gjort i livet mitt. Men jeg kommer være veldig stolt av meg selv, Helge og Coquelicot når vi er framme. Helge er av samme oppfattning. Det er OK at ha gjort dette en gang men vi må ikke gjøre det veldig snart igjen :) Vi har det jo bra her ute i vår blå bobble og dagene går, men det er psykisk litt påfristende at det ALDRIG er stille, hele tiden er båten i bevegele, gynger fra side til side fram og tilbake, dag , natt, dag, natt. Noen mennesker har dette som sitt livs drøm og noen som jobb å frakte seilbåter til ulike deler av verden, det er ikke mitt drømme jobb. Tenkte ogå på en ting i går...3uker det er så lang sommerferie mange mennesker har. Hadde noen spur meg om jeg ville sitte i en seilbåt HELE feiren hadde jeg ledd, men helt pultselig bare fordi man er her, bor i båt og har seila en stund sier man JA! rare greier som skjer med hode!
 
Igår ladet Helge batteriene med en nyinkjøpt generator som han koblet sammen med en bilbatterilader han kjøpt. De var ikke ment sammen så det var spennende om det skulle virke, men det gjorde det. På maks ladet det 40amp og dro ca 2liter bensin. På så vis slapp vi bruke av diseln vårm genialt!
 
Selv om jeg sikkert høres litt negativ ut, har vi det veldig bra ombord, det er jo en omstiling å seile hele tiden og hvis ikke det dratt i gang litt tankervirksomhet eller følelser hade jo det vært rart. Vi hører på lydbøker og ser på film, sover og spiser. Det er gott å være to og sender imponerende tanker til våre venner i Josefine og Quilla som seiler alene. Vi vet også om båt som er "rett" bak oss og har kontakt med flerer båter som også er på vei.
 
Håper dere der hjemme koser dere i vårsolen! Vi tenker på dere!
 
Masse klemmer
Therese og sovende Helge

JPEG image