1853nm til Marqueses. SOL! DAG: 11

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Wed 22 Apr 2009 08:22
05:57.557S 107:50.59W
 
(17.33 UTC)
 
Hello friends!!
 
How nice isn't it to wake up to a beautiful sunrise :) Today Coquelicot are flying, 6-8knots. We have both sails on stearboar side and that's making her steady. The wather temerature is 28 degrees celcius and inside the boat is it 31 dergrees celsius. Helge installed a new fan yesterday wich is giving me a nice bris right now.
 
Nothing special to report, everything is good onboard. After a calm day yesterday and sun today our first week is feeling further and further away :) As my father wrote to me -There is land beyond the horison!
 
We are positive and happy!
 
Best
Therese and Helge
 
And now in Norwegian
 
 
Hei Venner!!!
 
Idag flyr Coquelicot avgårde, vi har en fart på 6-8knop og seiler en fin lens hvilket holder båten stadig, helt klart mye bedre enn første uka :) Tror nok det var en mening med første uka, da setter vi større pris på fint vær nå.
Vannet har en temp på 28.3 grader idag og inne i båten er det 31 grader. Helge installerte en ny vifte igår som blåser deilig på meg akkurat nå. Ettersom det hele tiden spruter vann kan vi ikke åpne vinduene på sidene og luffte, hvilket gjør det forferdlig varmt inne i båten, så denne vifte kom som en gave fra oven haha!
 
Dagen i går pluss sol idag fortsetter å skyve den første uka lengre og lengre bort i hukommelsen. Flott med den menneskelige hjernen som trenger vekk ubehaglige minnen. Når vi ser tilbake på denne turen kommer det nok bare være solskinn og kvittrende fugler :)
 
På tal om fugler så har vi fortsatt besøk av fugen vår, men tror dessverre han er syk :( Han ble litt skremt av oss da vi gikk fram på dekk for å hente disel kanner og når han senere fløy bak båten og prøvde lande på badeplatformen klarte den å trasle seg inn i repet til vindrodret og tok tak med ene foten i et annet rep, Han ble da hengende oppned men repet rundt halsen :( Vi følte så med den stakkar fuglen, men han gjorde en kraftanstrengelse og kom seg loss fra repet han hadde rundt halsen og sen åpnet han klørna og datt ned på badeplattformen....Nå sitter han der bak og ser ut over havet. Vet ikke hva vi skal gjøre med han, må nok bare la han være. Han er en sånn fugl vi kaller spøkelse fugl, eller englefugl på en bra dag :) På natten lyser de som neon skilter og flaggrer rundt masten og seilene på båten. Dessverre går det ikke å fange dette på bild, men det er helt speciellt.
 
I natt kunne vi endelig stenge av motorn. Da hadde vi kjørt motor i hele går og det var deilig når det ble stille igjen. Nå håper vi vinden holder i seg og det ser sånn ut på værmeldingen også.
 
Masse klemmer
Therese og Helge

JPEG image