Pitcairn Island 2529nm DAG 1 og 2: Hval og sjøskykepiller

With the wind in Coquelicot
Therese Molander / Helge Larsen
Tue 14 Apr 2009 08:21
01:56.55S 91:23.96W
 
Hello Friends!
We have left Galapagos, wich was a sad story, we liked it al ot BUT now we have a load of new adventures that are vaiting for us in the South Pacific. Our first night on board gave us a magnific sunset, to go with our bbq porkfilè :) and today, 13th of April we have been able to sail much more then we had expected. The weather forcast said the wind will come on wendsday, but we have wind and are thankful for that. My stomake can tell it was some weeks since we saild, and our sealegs are not there yet, but it feels OK to be on our way again, even if Galapagos was WOUNDERFUL!!!! And we met so many nice people that we will remember all our life.
 
Yesterday we saw a shark and had dolphin visit in the light from the moon. Today have we seen whales in the horison. They jumped high up in the sky with a big splash as resuts. An amazing act to watch.
 
The time is now 21.25 UTC and it's time for us to start think about dinner, mabye soupe?
 
Hope you all are having nice winds and lovely silingtrips, or just enjoyiing being a part of this wounderful blue planet of ours!!
 
Best
Therese and Helge (Info about our first day at sea, in under the norwegian text)
 
 
And now i norwegian....
 
Hei Venner og Familie!!!
 
Klokken er 21.25 UTC (her hos oss er klokken 16.30) og vi har seila i 1 døgn. Vi dro igår 14.30 fra San Cristobal og Galpagos. Det ble et sørgeligt farvel av mange gode nye venner. Noen ser vi kanskje igjen langs veien imens noe ser vi mest sansynlig ikke igjen. Men vi får være glade at vi traff det i det hele tatt :) Egentlig var planen at dra på fredagen men som vanlig har Helge og jeg lim under skorna og er trege. Mat, vann og disel var fyldt opp på lørdag og vi var redo for å dra, MEN så høret vi at et band skulle spille på Iguana Rock, den lokala baren, så vi ble en kveld til. Hver gang vi kjørte inn til land var vi sikre på at havnevakten skulle stå der og si til oss at vi måtte dra, men tur for oss var det jo påske og de virket ikke bry seg så mye. Det ble en vellykket kveld med masse klemmer og bilder før vi dro ut i båten igjen.Søndag 12.e april ble ankeret tatt opp og vi sa hade det til mange av vennene på ankringsplassen. Det var med en tåre i øye, men blikken klistra i horisonten der nye eventyr venter, Hva venter oss der ute tro? Første dagen hadde vi faktisk vind, selv om alle sa at det ikke skulle være noen vind. Coquelicot seila så fint så fint. Med San Cristobal i ryggen og South Pacific forran oss styrte vi Sør for å finne mere vind. VI hadde besøk av små fugler som hoppet på vannet og en hai som antgelig jaktet i overflaten. Det ble lagt en svine file på grillen og i solnedgangen avnøyt vi den med kokt potatis, grillet paprika og hvitløk og urter crèam ost, magnefikt. Jeg tok kvelden først, sov mellom 20.-23, sen hadde jeg vakt 23-02 og Helge tok hele morgon passet fra 02- 06.30, snille snille Helge. Jeg ble vekket på kvelden ca 21 for da hadde vi delfin besøk i måneskinnet, det er en opplevele som gir finie drømmer etterpå.
 
Idag mandag 13.e april har bølgene vært ugjevne og båten har gynget og blitt dytta hit og dit, hvilket har gitt meg en urolikg mage. Kroppen har ikke heller stillt seg inn til å være til sjøss enda så etter utallige timer på benken i skyggen kom Helge med siste forsøk, sjøsykepiller. Så....plask! Hval? PLASK igjen!!! Ja det er hval! I horisonten så vi store plask og en hval som hoppet  høyt opp i luften så hele kroppen var i luften. Vi ble stående på fordekk lenge og så på skuespillet, som ikke ville komme til ende.
 
Snart er det middags tid, lurer på hva det blir idag? Kanskje kjøtt og potatis suppe med gulrot og broccoli :)
 
Her kommer info fra første døgn:
 
Trip'en fra SIMRAD i båten: 94.7nm
Trip'en fra GPS'en: 128nm
Gjennomsnittsfart SIMRAD: 3.8k
Gjennomsnittsfart GPS'en: 5.0k
Motortimer: 13.1h
 
Vi har det bra ombord, dagens tema har vært gamle skolekamerater :) Håper magen roer seg og kroppen får sjøbein snart!
 
Masse klemmer
Therese og Helge

JPEG image

JPEG image