Vi var to, nå er vi tre....

ARIES 2010 - 2011
Grete Dyngeland / Per-Ørnulf Dæhli
Fri 13 May 2011 05:22
35:36.62N   34:01.73W
 
Da er vi på oppløpssiden. Regner med at vi kommer inn søndag formidag
 
Vi har kurs nå på 30 - 40  gr. fart nå ca 6,5 kn.
Vinden varierer mellom  16 - 20  kn. 110 gr, Bølger ca 2m
Lettskyet med noen byger. KALDT på natten
 Seilt siste døgn 149 nm  DTF 308 nm
Trykk 1016 hPa,
Forbruk diesel: 
Har ettrerfylt i dag og justet tallene. Rest nå er 255 liter. Så med seiling i natt, så har vi mer en nok fuel til å komme oss til Horta. Snitt forbruk siden start er på 2,10 liter i time.  
 Så er vi endelig under seil igjen. Har ikke merket så mye til den "sterke" vinde som skulle komme. Vi har vind opp til 20 kn og det gir oss en grei fart. Litt urolige bølger, men det går også greit. Blir muligens ¨noe motorkjøring i morgen for å hente inn høyden som vi taper i natt.
 
Vi var to, men er nå blitt tre....
 
Vi har fått nytt mannskap ombord. Mens skipperen hadde seg en liten lur passe rederinnen på å ta ombord nytt mannskap. Da skipperen våknet og vaglet ut av lugaren i håp om å få seg en kopp kaffe, ropte rederinnen "pass deg, det sitter en kar i trappen". Ja, der satt han den lille puskete karen og sov. Det gikk raskt opp for skipperen at han var overkjørt igjen. Før var det bare fruen som skulle vartes opp, nå skal det krapyle også ha mat og stell. Det er vel ikk lenge før skipperen blir kastet ut av lugaren for å gi plass til denne inntrengeren. Stakars liten hører jeg hun sier der oppe i cockpit. Hun har aldri kommet med noe slikt til meg, så her er det kommet en konkurent ombord. I en stille stund har jeg prøvd å komme i prat med denne puskete karen, men vi er nok ikke på bølgelengde. Vi snakker rett og slett ikke samme språk. Hvordan skal man egentilg kommunisere med en svale? (tror det er en svale, den ligner hvertfall) Nå sitte den i trappen og slapper av. Han har fått mat og litt å drikke. Nå sover han (eller hun). Bjarne på Rikaros, dette hadde vært noe for deg. En som kunne holde deg med selskap.
Ellers så har vi sett masse delfiner og noen hvale rde siste døgnene. Det er store flokker med delfiner som kommer og underholder oss. Hvalene som kommer på besøk er litt større en Aries, men de holder seg på god avstand og er ikke noen problem for oss.
 
Alt OK ombord på Aries