Da er det lørdag....

ARIES 2010 - 2011
Grete Dyngeland / Per-Ørnulf Dæhli
Sat 27 Nov 2010 14:50
19:01.66N  24:07.44
 
Vind: 6 kn -  SE  140. Varierer opp til 8 kn
Lufttrykk : 1010 hPa
Temp: 27,1 grader
Overskyet, noen lettere i nederste lag.
Varierende vind i natt  3 til 6 knop. kart første del av natten, senere overskyet.
Seilt siste 22 timer - 95 nm  snitt 4,3 kn/t
 
Kjørte for motor store deler av natte.
 
Da var vi igang med den store seilasen!
Dette har vi ventet på og forberedt lenge....og grugledet oss til Nå har vi vært 6 døgn i sjøen og ikke hatt nevneverdige problemer så langt. Ja...bortsett fra at jeg ikke har fått fisk ennå. Puff har imidlertid fått 2 Duradoer, vel og merke var dette små fisk....Durado er en flott fargerik skinnende fisk, gul og blå med prikker..Når fiskelykken engang slår inn hos meg og Tor Atle vil det helt sikkert være snakk om MYE større fisk enn det han fikk!! Å seile slik er veldig spesielt. Vi lever i vår egen lille verden ombord og det går utrolig bra med tanke på at vi lever to par så tett innpå hverandre. Vi opplever fantastiske sol/måne opp og nedganger, hvalflokker,delfiner som leker med baugen vår, flygefisk i massevis og masse annet...Vi har ennå ikke sett hai, men det har "naboene" gjort...
Dagene går fort ombord. Vi baker boller og brød etter lyst og behov og lager gode måltider spesielt er middagen viktig med påfølgende "happy hour". Det betyr sjokolade til kaffen og meldinger fra dere der hjemme. Det er viktig å ha noe å glede seg til hver dag. Nettene går med til soving for noen og vakt for noen. Vi har etablert en fin rytme ombord. Når en sitter på vakt og styrer er det lett å la tankene fly. Stort sett er det gode tanker, men av og til sniker det seg inn en liten tanke om at vi faktisk er på et gedigent hav i en bitteliten båt. Da er det lett å tenke på dere der hjemme...Men så tenker jeg videre på at vi har det varm og godt og der hjemme er det isekaldt...Da er det ikke  veldig vanskelig å peile tankerekkene inn på noe godt igjen. Vi har det altså veldig fint og vi koser oss ombord og nyter livet i vår lille verden. (Bare for å nevne det...Jeg hadde en flott tunfisk på idag....så at den bet på, men mistet den rett før vi fikk den opp på hekken...Men det er flere fisk i havet...Lenge leve optimistene!!
 
Tone og Tor Atle
 
 
Etter 6 døgn i sjøen, så nærmer vi oss Cap Verde. Vi har dessverre brukt motor en del. Vi har satt en grense på 3 knop, før vi vurderer å starte opp.
Turen så langt har gått fint, ingen problemer eller store utfordringer. De første dagene var det tett med båter rundt oss, men det har blitt tynner etter hvert. Vi har god kontatkt med noen av de norske båtene, så vi er ikke alene på sjøen.
Seilmessig så har det vært en utfording å finne vind. Det har vært mye rart å høre fra de utlanske båtene. Noen har vurdert å snu, for å gå tilbake til Las Palmas. Andre har brukt så mye diesel at de må innom Cap Verde for å bunkre. Vi har brukt ca 60 liter, men har full tank og 80 liter på dekk. Så vi har alt under kontrol. Vi har nesten ikke brukt vann på vanntankene enda. Drikke vann og mat har vi nok av, så vi lider ingen nød. Vi disker opp med god mat, ferskt brød og skillingsboller. Masse fersk frukt har vi også.
Tiden siden vi gikk fra Las Palmas til nå har gått fort. Faste vakter og godt med søvn gjør at dagen flyr. I de stille periodene får vi tid til litt bading også. Det er deilig.
Været framover. Vi får litt vindøkning på søndag, med litt kryss og mulighet for litt mer rotete sjø. Blir det for rotete, så går vi enda lengre sør for å få det litt roligere. Vi ser hva som skjer. Regner med at vi kommer inn i pasaten natt til onsdag. Da er det bare å kruse over til den andre siden...
Rederinnen har i dag hatt en god trimmøkt på steppen i ca 1 time, hun er flink (med en arm i gips!)
 
NB! Skipperen er så langt den eneste som har fått fisk. 2 stk durado....
 
Grete og Per-Ørnulf