ETA St. Lucia 22 desember????

ARIES 2010 - 2011
Grete Dyngeland / Per-Ørnulf Dæhli
Thu 2 Dec 2010 11:20
14:04.70N  30:56.57W 
 
Vind: 10 kn -  ØNØ 120.  Varierer opp til 12 kn
Lufttrykk : 1010 hPa
Temp: 30,4 grader
Lettskyet.
OK natt med seiling, men lite vind og litt bølger gjorde at vi kun seilte for storseil. Ellers ble det for mye slag og risting i riggen. Så for nattefreden tok vi inn genoa. Ikke nedbør i natt heller. 
 
Seilt siste 24 timer - 131 nm  snitt 5,6 kn/t ( det var ikke mye seiling, 14 timer med motor)
 
Genaker er nå fikset og alt er ok. Så i dag blir det genaker seiling store deler av dagen regner jeg med. Som dere ser på vår blog, så er det ikke alltid det går rett frem. Vi seiler nå mot et WP som ligger på 14Nord og 36Vest. Men det er ikke så enket at vi kan seile direkte mot det punktet heller. Det som virker inn for oss nå er vindretningen (som etter hvert derier rette vei) Sqalls, regnbyger som gi masse vind, som vi seiler utenom der vi kan. All denne informasjonen får vi daglig fra vår meteorolog som hjelper oss med vær og rutevalg. Han har fått info av oss på hvordan vi ønsker å seile, så gjør han så godt han kan for å guide oss over til St. Lucia.
Fikk en melding på SMS i går om at vår ETA St. Lucia er den 22. desember. Vi kommer nok inn i god tid før det. Håper fortsatt på at vi kan være inne til den 13. desember. Det er i overkant av det vi trodde, men på en tur som denne, så er det bare å lene seg tilbake og nyte dagene. Vi kommer fram når vi kommer fram. Vi har masse mat og drikke.
 
Eller så takker vi igjen for alle meldingene vi får. Fortsett å oppdatere oss på viktige hendelser i ARC, i Bergen og ellers i verden.
 
Spørsmål. Har fått en melding om at en av posisjonene på kartet er feil (Jonas, som har sendt meldingen) Kan noen eller Jonas gi en tilbakemelding på datoen som dette gjelder? Så skal vi sjekke det ut, og eventuelt rette det opp.
 
 
NO STRESS - ARIES