Da er det lørdag den 4. desember

ARIES 2010 - 2011
Grete Dyngeland / Per-Ørnulf Dæhli
Sat 4 Dec 2010 11:52
13:21.52N  35:02.83W
 
Vind: 8 kn -  NNØ 60.  Varierer opp til 12 kn
Lufttrykk : 1010 hPa
Temp: 29,4 grader
Sol, med noen få skydotter rundt i horisonten.
 
Flott seilveind fram til midnatt, deretter 0 eller meget varierende vind fram til kl 08. Da satt vi genaker og seiler nå mellom 4,5 til 6,5 knop ca 290 grader. Det var ikke mye skyer i natt heller, og da heller ikke nedbør
 
Da er en ny dag på gang. Ser ut til å bli enda en flott dag på sjøen.
Tone hadde som dere har fått med dere en kjempe dag i går. Duradoen hun fikk var en stor opplevelse for henne og oss som måtte få den ombord. Når vi fikk den inn til båten fikk den en liten tår med sprit og slaget var over. Vi fant en fin metode å får den partert uten å få blod ombord. De har masse blod. Så til middag i går var det duradofiskesuppe og de neste dagen estår det durado på menyen. Det var godt beregnet, tom for ferskvarer så tar vi fersk fisk.
Ellers så har vi nå (midnatt) satt kurs direkte for St. Lucia og ser at vi kan holde denne kursen de neste 4-5 dagene minst. Kursen ligger littt nord for St. Luca, men det er for å ha god skjæring og så vil nok en liten vinddreining hjelpe oss å komme inn på mål.
Vi har nå VHF kontakt med Fanteliv og Sprelsk.
I dag er det lørdag og det vil bli en liten markering ombord i kveld. Marker at vi kun har 1400 nm igjen. (Den optimale distansen fra Las Palmas til St. Lucia er 2800nm ) Vi har nok passet halvveis for lenge siden, men valgte dette måler, som er noe enklere å forholde seg til. Det ligger en god champagne å venter i kjøleboksen...
 
Ha en fin lørdag der hjemme, vi koser oss på havet og nyter det alle sammen.
 
DTF er nå 1505 nm.
 
 
Alt vell...Ha en fin dag. Hilsen alle oss på ARIES
 
NO STRESS - ARIES