1. desember os skipperen har fått julekalender....

ARIES 2010 - 2011
Grete Dyngeland / Per-Ørnulf Dæhli
Wed 1 Dec 2010 11:45
15:06.65N  29:07.76W 
 
Vind: 13 kn -  ØNØ 120.  Varierer opp til 15 kn
Lufttrykk : 1010 hPa
Temp: 29.2 grader
Lettskyet, sol
Stille natt med motorkjøring fram til kl 02:00. Overskyet med litt lettere innimellom. Ingen squal eller regn
Seilt siste 24 timer - 126 nm  snitt 5,3 kn/t ( det var ikke mye seiling, 14 timer med motor)
 
Da har vi allerede kommet til 1. desember. Tiden flyr og det er ikke tid til å kjede seg ombord. De siste døgnet har blitt mye motorkjøring. Her har ikke vært vind i det heletatt. Så vi har fått tid til å bade, lese og litt rydding. Vaktene våre er nå så mye forskjøvet av dagslys at vi vurderer å fjerne første vakten til Tone, men det betyr bare at hun må ta den igjen på morgenkvisten. Ikke noe latmannsliv her ombord. Vi går vakter 4 timre på 8 av. På dagtid er det ikke så nøye, men en har ansvar for at det holdes utkikk og at alt er OK. Regner med at vi snart setter Grete også inn på vaktlisten. Hun har hatt nok fri så langt på denne turen. Vi har kommet inn i starten av passatvinden nå, og regner med at her blir vi til vi kommer til St. Lucia. Vi er også snart inne i de strømmene som gir oss litt ekstra fart 0,5 til 1,5 knop.
 
Kommentar:  Fine seil forhold. Fikk en rift i genaker når vi skulle sette den i dag, håper vi får tapet den sammen når den tørker. .
 
Alt vell ombord. 
 
NO STRESS - ARIES