Siste søndag i havet i denne omgang

ARIES 2010 - 2011
Grete Dyngeland / Per-Ørnulf Dæhli
Sun 12 Dec 2010 11:49
14:50.75N   55:03.22W   ARIES
 
Vind: 22 kn -  Ø 130.  Varierer opp til 25 kn
Lufttrykk : 1007 hPa
Temp: 27,7 grader
Lette skyer, med mye sol.
 
Seilt siste 24 timer 149 nm - snitt 6,25 kn
En rolig natt, med lite bygeaktiviteter. Fine seilforhold. Sjøen har også roet seg en god del.
 
Ha en fin søndag.
 
NO STRESS - ARIES
 
 
Så var det klart for en oppsummering av uke 3 på havet. Egentlig har dagene vært mye lik de foregående, men samtidig har de vært helt annerledes. Vi har funnet den berømte og så etterlengtede "Passaten" - den vi hadde gledet oss til og hørt at skulle skubbe oss helt frem til over målstreken. Men her har vi måttet moderere drømmene om det fantastiske "draivet" noe... Vi har hatt endel squall`s, små og store byger som inneholder vind, regn, og bølger, og til dels mye av alt dette samtidig...Det har blitt noen våte og vindfulle, gjyngende netter for å si det på den måten. Men i skrivende stund er tingenes tilstand veldig bra. Det er lørdagskveld og vi koser oss i kveldssolen med et ørlite glass hvitvin, litt sjokolade og julekalender samtidig som vi leser alle meldingene vi får. Det er forresten utrolig kjekt!! Av ukens større opplevelser kan vi nevne en spesiell episode da Tor Alte satt helt i sine egne tanker og styrte. Så plutselig KLASKER det en flygefisk rett i nakken hans. Det smalt skikkelig, den hadde en fela fart. Den dagen luktet Tor Atle fisk... han måtte pent vaske seg før han fikk komme inn å legge seg den kvelden. Ellers har vi hatt 6 vellykkede måltider med Durado. Ikke verst det av EN fisk! Det har vært lite delfiner å se siste uken, sikkert pga at det har vært litt urolig sjø, men igår hadde vi en liten flokk rundt båten en kort stund. De er alltid like flotte år de suser rundt båten og har show for oss. Idag så forresten Tor Atle en svær hval bare ca 5 meter fra båten. Den var oppe og blåste. Jeg fikk bare se den gjennom bølgen der den svømte "longside". Det var litt spennende å ha et så digert dyr så nært!
Uken har også vært litt preget av lite søvn ombord pga mye aktiviteter med seil som skal opp og ned i byger og squalls. Men nå ser det ut som om sjøen har roet seg og vi er opplagt og uthvilt til å suse inn og over målstreken.  Og det er jo bare ca 2 dager til... bare 2 netter til på vakt!!! St. Lucia here we come!
 
Tone & Tor Atle
 
 
En ny uke er over og vi nærmer oss St. Lucia. Uken har bydd på litt utfordringer for Grete, som kun har en hånd å støtte seg med. Men hun er en tapper jente og gir ikke opp så lett. Vi har ordnet til med egen los køye i salongen for henne, slik at hun ligger stødig om natten. Det har gått veldig greit.
Det er etter hvert lett å se at vi har vært på sjøen i tre uker, skipperen har fått skjegg og blitt langhåret. Skuta bærer litt preg av å ha vært dynket med saltvann over en lengre periode. Den daglige sjekken av rigg viser at vi ikke har noen å frykte.. En liten splittpinne som var lukket seg er det eneste vi har funnet. Det er bre etter 3 uker under seil, eller snart 2800 nm eller for mange der hjemme, like langt som de seiler på 3 sommerferier om ikke mer.
Vi fortsetter å holde høy standard på mat, og baker "Martin" brød regelmesing. Det svikter litt av og til på rydding, men det er ikke så ille. Det vi sliter mest med er fuktighet og fuktige klær og redningsvester. Det er ikke lett å få tørket mellom slagene. Også den generelle fuktigheten og varmen som er nede i båten er heller ikke noe særlig. Fuktighet blir vi nok ikke kvitt på lenge, men når vi kommet til land, kan vi lufte bedre.
Vi koser oss uansett og nå er vi snart fremme. Vi klapper til kai på tirsdag rundt kl 18 UTC eller kl 17 Norsk tid.
Jobber med en oppsummering av hele turen over Atlanteren fra ankomst Las Palmas til vi er på St. Lucia.  Den vil bli publisert litt etter ankomst, sammen med bilder.
 
Ha en fin søndag der hjemme.
 
Hilsen Grete og Per-Ørnulf
 
NO STRESS - ARIES