Takk til Eventyr & MariMagi!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Mon 2 Jun 2014 11:52
God morgen, alle sammen!!

Dag 1, 2. juni - Takk til Eventyr & MariMagi

Så er vi underveis igjen! Ja, dvs. vi har vel vært underveis siden 1. mai 2013, men nå er det nok et havstykke på minst 1000 nautiske mil som skal forseres. De første 26 timer har bestått av 0 vind, dvs. 1.9 knop viser måleren. Det går jo nesten ikke an å dele på 2 en gang for å få frem sek./m….. Vinden var veldig østlig i begynnelsen, men så ble den mer ØNØ. I skrivende stund er det fremdeles ikke vind, dvs. den har øket til 6/7 knop, kommer rett bakfra, dvs. WNW, inn på 300 gr. Hvis det fortsetter slik, får vi nok finne frem paraseilet vårt. 

Bølgehøyden er nok på 0,5 mtr., men havdønningene er nok større, for vi duver opp og ned i bølgedaler.

Vi ble bysset i seng og har sovet godt begge to i natt. Det har ikke vært noe særlig «aktivitet» på havet i natt, men følgende observasjoner er gjort:

  • 1 stk. cruisebåt? Ikke godt å si, kun mulig å se "en haug" med lys, men observerte tilslutt barbord (det røde) laterne. Den gikk motsatt vei enn oss.
  • 1 stk. seilbåt har fulgt oss på styrbord side nesten i hele natt, men i firetiden i morgen, la den inn «full speed» og er nå kun å se i horisonten.
  • 1 stk. hval på styrbord side, ca. 5 mtr. fra båten. Det var midt på svarte natten, så kunne kun se korturene av den og høre & se at den var oppe og pustet. Ikke så veldig lang, ca. 5 mtr. kan jeg tenke meg.
  • Haugevis av delfiner og måkelignende fugler.  Vi seiler midt gjennom et «naturreservat», så for øyeblikket har vi ikke fiskesnøret ute. 

Ellers var et jo litt rart å si hade til Anders, Elisabeth, (Thorvald, Jan var litt opptatte, så de har vi ikke fått gitt en klem), Jørgen og Mari. De skal ha båtene sine tilbake til Norge, men vi håper vi kan klare å holde kontakten med dem likevel. Flott «ungdom»! 

Bård og jeg satt og filosoferte litt kvelden før avreise og fant ut at vi vil anbefale alle «godt voksne» seilere og seile litt sammen med «ungdommen». Vi hadde f.eks.:
  • aldri fått grillet og laget bål på stranden! 
  • lekt «mafia’en og innbyggerne» :-))
  • ei heller fått tak i en kokosnøtt høyt oppe i en palme! 
  • laget beach-party for oss selv med rum, sugerør og paraply oppi kokosnøtten!!  :-)
  • Det er gøy å være i en gjeng, da finner man på litt mer. Takk for at vi fikk være sammen med dere i s/y Eventy og s/y MariMagi :-))

Utseilt distanse siste 24 timer: 130 nautiske mil

Alt vel ombord! Vi håper ikke det er siste gang vi er her på Azorene. I skrivende stund er vi utenfor en av de siste øyene i dette øyriket, Sao Miguel og enda lengre til styrbord vet vi at vi har Santa Maria. Vi skulle selvsagt ha tatt oss tid til å seile innom de øyene også, dere har rett Bjørn Åge & Elisabeth! MEN egentlig så tror vi ikke at vi er forsynt med havseilaser, ennå. Så vi kommer tilbake, på egen kjøl, det er vi nesten sikker på!