I morgen seiler vi nordøstover

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Tue 29 Apr 2014 20:09
Hei, alle gode lesere!

Atlanterhavskryssing nr. 2 ;-)

Oppsummeringen i går kveld ble at dette kan vi anbefale alle glade seilere! Du må være glad i himmel og hav, for kryssingen over Atlanterhavet består stort sett av det!  Himmel og Hav! Og du må ikke være redd for å seile i nattemørket! For natten senker seg ca. kl. 19:00 og varer til neste dag…, ca. klokken 06:00.  Å seile under stjernehimmelen er bare fantastisk!  Sangen «Deilig er jorden» blir majestetisk! 

23 dager brukte vi til dette fantastiske øyriket, Caribbean - 3.100 nautiske mil ble vår utseilte distanse. Las Palmas - St. Lucia.

Hjem igjen blir ikke særlig kortere, 2.300 nautiske mil fra BVI (British Virgin Islands - Azorene) + 1000 nautiske mil til Gibraltar. Vi regner med 3 uker på første økt. s/y Morgengry er fylt til randen av GOD mat og minner!  Vi har mye å mimre om, og filosofere over når vi seiler avgårde!  Vi gleder oss!! (…og heldigvis for det..)

Tilbake legger vi et hav av gode minner, et fantastisk øyrike, et vennligsinnet folkeslag, gode temperaturer både i luften og i sjøen og mye vi kan riste på hodet av….. ;-) Toll og emigrasjonsmyndigheter stiller i egen klasse…. ;-) Nye bekjentskaper og flotte seilere som vi har tatt til vårt hjerte! Håper vi klarer å holde kontakt!!!

Foran oss venter gjensynet med gode venner og familie som vi savner! Det skal egentlig bli deilig å komme tilbake til Europa/Middelhavet og Norge…. litt nærmere det meste… og vi må innrømme… litt mer tilgjengelighet til det meste….. ;-)

s/y Morgengry vil ikke krysse Norges grenser… på enn så lenge. Middelhavet med sin varme temperatur vil bli vår hjemmehavn fremdeles. Hvor vet vi ikke ennå, vi har ennå noen nautiske mil å filosofere på det ;-) Mulighetene er mange, alt fra Spania, Kroatia og Tyrkia. 

Har du lyst til sende oss en meldig, på overfarten? Mail er planlagt lest 2 ganger i døgnet og vi vil prøve å sende melding 4 ganger i døgnet på hvor vi er.  Slå opp på : http://www.blog.mailasail.com/morgengry og du ser hvor vi er på havet og du kan lese dagens opplevelse… ;- (klikk på overskiften) Skulle skrivekløen ta deg, send en e-post (melding) på morgengry {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com

Vi ønsker oss selv GOD tur og GOD seilas. Mads hos FriVind vil gi oss værmeldinger underveis. Takk for det, måtte de være gode…. !!


Seilerhilsen fra radarparet Bård&Gry