Tolmodighetsprøve

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 8 May 2014 11:52
God morgen, folkens!

Dag 9, 8. mai - Siger avgårde gjennom natten

Igjen har vi hatt en flott dag! Det finnes skyer på himmelen, men solen er sterk og skinner igjennom og vi føler vi har sommerferie! ;-)

Det er minimalt med vind, blåser fra 0-6 knop (0-3 sek./m). Vi har gått for motor en del i dag, men hvor mye diesel skal vi «spandere» i begynnelsen på en slik tur? Men det er såvidt vi siger fremover, 2-3 knops fart, bare med seil. Er ikke det deilig da? JO, i aller høyeste grad!  Vi må bare nyte det!  Tid har vi jo i massevis…. og nok mat!  Hvis vi fortsetter  nevnte «fart», så kommer nok boksematen også til å gå ned på høykant! ;-)

Vi har jo alliert oss med Mads hos firmaet FriVind. Han er liksom det 4. crew-medlemmet vårt ombord! (Hydrogutten (vindroret) er det 3. crewmedlemmet). Mads sender oss værmeldinger 4 ganger i uken, meget fyldige sådann! I går var vi veldig spente på værmeldingsrapporten som kom kl. 18:00 UTC. (dvs. kl. 14:00 her ute på havet hos oss…. ;-)) Var det håp om litt mer vind?  Og kanskje fra en litt annen vinkel, slik at seilene står «støddig»?

Litt nedi rapporten står det som følger: "Da blir det nødvendig med litt "kreativt" rutevalg noen dager». Ja, det kunne vi nesten skjønne!  Våre kreative tanker har jobbet på høygir i hele dag, godt at hans også gjorde det! ;-) 

Videre står å lese: "Planen er å jobbe seg NØ'over slik at vi kommer inn i H hvor vi får svak og varierende vind.  Deretter får vi mest trolig bedre seilvind igjen når vi kommer N av dette utover neste uke igjen.
Foreslår da følgende:
1) Seil ca 50 grader så lenge dette er mulig (til ca imorgen formiddag).
2) Når vinden så dreier N, senere NNØ/NØ holder dere en så skarp babord halser dere selv føler er ok frem til fredag morgen.
3) Fredag morgen går dere så over til styrbord halser med kurs mot N(eller kanskje NNV).  Dere fortsetter så med dette frem til vinden synker i styrke på lørdag/søndag, da blir det motor rett mot Azorene for en periode».

Så da ble avgjørelsen tatt!  Se siste setning han skriver: …. da blir det motor rett mot Azorene for en periode….. Vi er bare nødt til å spare på dieselen vi har, for vi har ikke mye! 

Så i skrivende stund nærmest siger vi gjennom nattmørket. Loggen varierer mellom 2,5 til 3,7 knops fart og vinden er så og si ikke tilstedeværende… men loggen viser 4 knop fra SSV. Det er helt stille rundt oss, kun seilene som blafrer litt av og til. Stjernehimmelen lyser blidt ned på oss og månen, halv sådann, lyser også opp. 

Utseilt distanse siste 24 timer blir nok ingen rekord, men dog: 83 nautiske mil 

Observasjoner:
  • 1 stk. tankbåt på kryssende kurs. Vi la om kursen 10 grader og tankbåten fikk fin klaring på bauen vår. Det var som Bård sa: «De spiste nok middag ombord der… ;-)»
  • 1 stk. fender, i dag også! Hvordan er det folk binder fenderne sine opp? Dette må nå være 4. fenderen vi har sett på disse dagene??

Alt vel ombord! Vi er heldigvis tolmodige begge to, for nå går det ikke særlig fort!  Nå da jeg sto opp kl 06:00 lokal tid, gikk vi i hele 1,5 knops fart….., ja det må være såvidt autopiloten klarer å styre!  17. mai på Azorene i byen Horta kan vi se langt etter…...