Blega sjø!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Wed 7 May 2014 11:44
God morgen, alle sammen!!

Dag 8, 7.mai - Blikk stille!

Dagen i går var flott, selv med fullt skydekke og jernhesten i gang!  Ja, for i løpet av gårsdagen, måtte vi bite i det sure eplet å starte jernhesten! Havet her har igrunnen ikke vært så ille. Det virker som at vinden som først kommer fra en retning, for i løpet av dagen snu til motsatt retning, roer bølgene. De klarer ikke å bygge seg opp, for å si det slik ;-). Men bølger har vi, men de er som sagt laaange, det er som vi går ned i en bølgedal for så å klatre opp på toppen igjen…..!  Ja, noen ganger føler vi at vi steiler ;-))

Vi fikk fisket en del i går, men ingen bet på agnet vårt, som er en plastikkblekksprut. De er kanskje kresne her i distriktet? Jeg nevnte såvidt for Bård at kanskje vi burde skiftet agn…., i morra den dag…? Kanskje?

Vi benyttet det fine været til å fylle opp ferskvannstankene våre igjen. Det er jo egentlig et «lurveleven» når både watermaker, dieselgenerator og motor er i gang samtidig!  I går var likevel seilidyllen uoppnåelig, så da var det bare å starte all maskineri samtidig! Det er deilig vann vi lager ombord, ja tenk vi er helt selvforsynt med både drikkevann og dusj/oppvaskvann! Vi er heldige! 

Ellers hadde vi lesestund i går. Bård holder på med «flaskepost fra P» av Jussi Adler Olsen, og klarer såvidt det er å legge boken fra seg, innimellom ;-) Jeg holder på med Åsa Larsson «Til din vrede går over» - det også krim. De bøkene av Åsa Larsson er litt lettere å legge fra seg….. Ellers spilte vi musikk for fulle mugger!  Heter det «fulle mugger»??  Det var ihvertfall det som datt ned i hodet på meg… Hmmm.

Alt i alt - en rolig dag i går! Vi seiler trøstig mot målet, Azorene til byen Horta. Det går ikke så fort, et sted mellom 4,5-5 knops fart går s/y Morgengry på 1500 omdreininger = bruker da lite diesel ;-). Utseilt distanse siste 24 timer: 114 nautiske mil.

Natten har forløpt rolig - fremdeles er det blikk stille! Vi håper jo på litt vind for vi har ikke SÅ mye diesel med oss at vi kan kjøre motor helt til Azorene ;-)

Fiskesnøret er ute igjen - tvi-tvi!

Observasjoner:
  • En diger fugl, ja det så ut som en kråke med hvitspekkete vinger. Den fikk smake på kokusbrødet vårt. Og det likte den ;-)
  • 1 stk. jerrykanne med et laaangt grønt tau som vi holdt på å få i propellen - der var vi jammen flaksen for kannen kom sprettende frem UNDER båten/hekken da jeg holdt på å snelle ut snøret!!
  • 1 stk. kulefender + 1 stk. laang fender
  • 1 stk koffert. Den snisset oss, men vi ble litt forsent oppmerksom på den!  Bård håpte på at den ikke var full i penger…. ;-)

Alt vel ombord! Første uken er over - vi er godt inni hverdagssyslene. Vi spiser fremdeles ferskmat og har litt ferske grønnsaker igjen fremdeles. Til Johnny: Pølsemiddagene er formidable - hele 4 pølser til hver!!  ;-)) Ja, her kunne du vært!

Ellers er vi glade for alle meldinger både på satelitt-tlf. og på mail som vi får!  Veldig koselig å høre hvordan folket hjemme har det! Men at det har vært sne i luften, nå, i mai, det unner vi dere ikke!!!   Mailadressen er: morgengry {CHANGE TO AT} mailasail {DOT} com - hvis noen skulle ha glemt den :-)