På vei mot NewYork

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 1 May 2014 11:58
Dag 2, 1. mai, etter 24 timers seiling.

Aller først:  Gratulerer med dagen, Frode!!!

Natten har forløpet uten problemer. Det ble faktisk ikke helt belgsvart, vi kunne se horisonten rundt oss. Mercuri lyser i øst, det er helt utrolig hvordan den stjernen lyser! Månen er bare en sigd og gikk i havet ca. kl. 21:00, så den har vi ikke så mye «glede» av. 

Vi går ca. 2 timer på og 2 timer av. Som vanlig, når vi starter slike seilaser som dette, sover vi dårlig de 2-3 første nettene, men så går det bare bedre og bedre ;-)

Vi har hatt følge, på barbord side, med et stort lasteskip det meste av natten. Lasteskipet gikk veldig sent, så vi seilte til slutt forbi det. Etterhvert forsvant det i horisonten, skulle nok til Bermuda.

Ellers har vi hatt et par regnbyger, senest nå kl. 06:00. Jeg bare så skyen komme mot oss med en byge i!  Jeg har tatt ett bilde av den stilige regnskyen!

Vi har hatt stødig vind, NNØ, litt dreiende til ØNØ. Det blåser mellom 15-20 knop (7-10 sek./m.) Bølgehøyden er vel fra 1-2m. Vinden er foreløpig ikke helt gunstig for oss, men det sies at den skal dreie mot SV. Vi gleder oss til det, for nå går det på skrå, med de ulemper det er. For vel en time siden dreide vinden østlig, så nå har vi det igjen behagelig ombord. Stikk i skjøte kan vi like i forhold til den spisse vinden vi har hatt til nå. Utseilt distanse siste 24 timer er 120 nautiske mil. Slett ikke verst ;-)

Fiskesnøret har hengt ute i hele natt, men ikke noe napp, og godt er egentlig det, for det hadde ikke vært lett i nattens mulm og mørke å få en DIGER fisk ombord.

Nå ser jeg at solen skinner igjen på oss. Håper vi får en fin dag.

Alt vel ombord. Vi er forresten litt i stuss på hva klokken er UTC - det er en smule uhørt, men vi enes ikke helt. Nå er klokken 08:00 her, og det ser ut som UTC da blir 12:00.  Kan det stemme, kloke hoder der hjemme?