Squells i natt. 23:16.677N 21:27.207W

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 28 Nov 2013 11:40
Hei, på dere!

Fra onsdag 27.11. kl.12:00 - torsdag 28.11. kl. 12:00

I går måtte vi bruke motor til klokken 11:15. Damm stille. Klokken 11:15 heiste vi seil, solen skinte og gutta fant frem kortebuksene sine. Fruen må gå i tights for å beskytte brannsårene. Det blir nok ikke noe soling eller bading av venstre lår på en stund ennå. For ikke å snakke om høyre underarm, den må nok beskyttes enda lengre. Men det er 3 uker til vi er fremme, og jeg er rimelig optimistisk på at jeg har god grohud ;-)

Latteren sitter løst og kapteinen føler kanskje at latteren sitter enda løsere nå hun er under dekk og "styrer og steller". Ja,ja sånn er det vel å være kaptein! Latteren stilner litt når sjefen er på plass..... ;-)

Ellers har jeg fått tittelen ryddesjef! Jeg er lært opp i å rydde litt hele tiden, så blir det til slutt ikke et mareritt å rydde! Bård er vant til det, men for Johnny er det en ny opplevelse! Hvor er skrujernet mitt, hvor er brillene mine, jeg er sikker på jeg hadde de nettopp! :-) Nå er ryddesjefen blitt enig med crew'et sitt, at når de holder på å mekke, trenger jeg ikke rydde.... ;-))))

Diskeyjock'en Johnny spiller musikk. Du-og du for en stemning vi hadde i går. Vi seilte sakte gjennom havet, Crew'et Hydrovane styrte, solen skinte, musikken var på og vi bare nøt det og kikket rundt oss på himmel&hav. Kan vi ha det bedre, sa vi til hverandre! Takk Marit for fin musikk du har spilt inn til oss! :-)

Fiske"stativet" er montert. I skrivende stund holder gutta på med montering av snelle, så i dag blir det fisking folkens! Jippy!

I går hadde vi lasagne, Johnnys spesialitet, til middag. Dvs. den bar preg av at Bård hadde hatt en finger med i spillet...... Stekt kjøttdeig og LØK og HVITLØK, de to sistnevnte i STORE mengder. Johnny bare ristet på hodet når han så blandingen, men var enig med Bård at smaken var det ikke noe å si på! MEN så kom fruen på banen.... "Hvor er pizzakrydderet OG chilikryddret? "Det må til, ellers så smaker lasagnen bare skållende tomater", mente Johnny sjefskokk. Og dermed så strøk fruen, dvs. forpleiningssjef og innkjøpssjef i krydder både muntlig og skriftlig. Kriiise, vi har bare pepper og salt (og basilikum) ombord. Og vi som alltid pleier å ha mye godt krydder tilgjengelig. Ja, ja, alt kan man jo ikke huske på.... ;-))

I går fikk jo vi vind etterhvert fra SSW. Vi kunne seile på 243gr. - det blåste 5-6 sek./m. og vi gjorde en 5-6 knop. Crew Hydrovane styrte, men kl. 04:00 i natt, snudde vinden tvert om i en squells. Den skyen var jammen svart kunne Johnny fortelle. Alle mann måtte på dekk for vi hadde full seilføring! Og når squells-skyen var forsvunnet i horisonten, ble det damm stille... igjen. Ned med alle seil og jerngenoen måtte startes.

Vi seiler såkalt langsiktig, for øyeblikket litt sent mot målet, St. Lucia. Vi vil så gjerne nå passatvinden, men den er i år, enda lengre sørover, like utenfor Kapp Verde. Vi har fått VP 16gr.30N - 30gr V. - og deretter rett mot Karibien. Men det er ennå noen døgn til.

Observasjoner:
- 3 seilbåter i horisonten i dag. 1 bak oss, og 2 foran oss. Kanskje de har samme langsiktige mål som oss?
- 1 SVÆRT tankskip i horisonten - øst for oss.
- 100-vis av delfiner hopper og spretter rundt båten, de synes tydeligvis at det er spesielt morsomt med propell-strømmen!

Gutta er fornøyd med forpleiningssjefen/innkjøpssjefen. Men jeg har tydelig fått meg en liten knekk i og med fraværet av krydder. For i dag, til frokosten, lurte de på om de måtte leve på vann&brød på slutten av turen?? Og jeg tenker i mitt stille sinn at jeg håper inderlig at gangetabellen har sittet som spikret under all handlingen som måtte gjøres på forhånd. 20 dager - 3 personer + litt til!! ;-)

Alt vel ombord!

image/jpg

image/jpg



Med hilsen fra Kaptein Gry



image/jpg