Sangfugler ombord i s/y Morgengry?

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Mon 5 May 2014 11:58
Dag 6, 5. mai - Sangfugler ombord i s/y Morgengry?

Vi har passert WP nr. 2 og seiler trøstig mot WP nr. 3. Vi ligger litt øst for merket, men det kan være godt å ha noe i banken for det er meldt mye vind og vær fra i ettermiddag av. Utseilt distanse siste 24 timer: 126 nautiske mil.

Vi hadde en nyyydelig dag i går med skyfri himmel og en sol som varmer! Vi seilte mellom 5-7 knop hele dagen. Vinden var ganske østlig og dreide mer og mer SSV. Vindstyrken varierer mellom 11-16 knop (ca. 5-8 sek./m). Bølgehøyden har sunket til 1,5 mtr. tenker jeg og vi har de nesten bakfra nå, så ingen bunnslag med forskipet! :-) 

I natt har det vært litt kjøligere. Vi har hatt fleece og vindjakke på oss. På bena har vi funnet frem racingtøflene våre (pampuser!) ;-) Jeg bad akkurat Bård om å lese av temperaturen, nå kl. 06:20….  og den var 24.1 gr. i luften og 21 gr. i sjøen. Hmmm, vi må være godt vant!

Må nesten skrive litt avsluttende om vannlekkasjen:  Det var kun det ene stedet det lakk, slangen som er festet til rørstussen som står ut fra ekspansjonstanken. Vi har trykket den inn så godt vi kan, men vi ser at den glir sakte med sikkert ut igjen når vi pumper vann til vaskene eller dusjene.  Det har vi løst med at en sitter å vakter på rørstussen, mens den andre bruker vann. Ellers, når vi ikke bruker vann, har vi stengt inntaket.  Litt tungvint, men vi slipper nå ihvertfall å øse med jevne mellomrom!  Dette er jo 3.gangen vi driver å øser vann som er kommet under dørken! Nå er det slutt! :-)

Nattevakten i natt har vært 2 timer på og 2 timer av. Det går helt greit, og vi er tydeligvis blitt vant med det, for vi våkner av oss selv ;-) Det mørkner kl. 19:00 og det er lyst og fint allerede kl. 04:30.  Det er jo kjempebra, det sistnevnte ihvertfall :-)

Ellers synger undertegnede mye! Synger litt lavt for meg selv!  Jeg er glad jeg kan mange sanger og flere vers på dem. Det høres ikke akkurat ut som Andrea Brocelli og Céline Dion, det må innrømmes. Sangstemmen min er ikke akkurat så mye å skryte av, men hva gjør det? Det er heldigvis bedre fatt med Bårds sangstemme, men han har jo gått i kor! ;-)

Observasjoner:
  • 1 stk. seilbåt øst for oss - helt i horisonten. Den seilte mer østover enn oss, så den ser vi dessverre ikke lengre.
  • 1 stk. containerskip, retning sørover.
  • Mange flygefisk og fugler som tydeligvis lever her ute på havet. De virker nemlig både glade og opplagte, og har ikke satt seg ombord hos oss for litt hvile.
  • Fremdeles MYE tang&tare, men nå på morgenkvisten ser det ut som det minker noe, så fiskesnøret er igjen i sjøen.

Alt vel ombord!  Vi forbereder oss nå på litt annerledes vær i noen dager fremover. Litt mer vind og mange, tildels mye regn, sies det. Og litt lyn og torden - håper det ikke blir for mye av det sistnevnte!