Baugen peker mot Azorene!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 15 May 2014 12:00
God morgen, fokens!

Gårsdagen var fin med skyer rundt i horisonten, men solen skinte på oss. Vinden dreide i første omgang mer og mer vestlig for til slutt å være nesten NNV. MEN vi har også dreid med slik at vi nå har Azorene «rett forut». Vi seiler vel på en 68 grader, sist jeg så. Barbord halser, med vinden akten-for-tvers. Kan ikke klage da! ;-) Vi var SÅ fornøyd da vi leste siste værmelding fra Mads og langt nede på meldingen sto det at vi kunne styre rett mot Azorene, hvis det passet med vind&vær! :-)

Vi hadde en aldri så liten fartsrekord i går, 27 nautiske mil på 4 timer. Det var i går formiddag, lokal tid. Men så måtte vi redusere seilføringen for vi giret såpass mye i bølgedalene at autopiloten ikke klarte brasene lengre. Da ble det mer normal fart på oss, et sted mellom 5-6 knop. 

Vindstyrken har variert i styrke fra 12 knop til oppi 22 knop.

Bølgene har øket i høyde og virker noe «rotete» på meg, så vi slenger litt hit-og-dit. Kan tenke meg at vi har en 2 mtr. høyre bølger nå.

Etterhvert så ble det helt overskyet og 19:00, stadig lokal tid, satt vi med fullt regnutstyr på oss, innrullet storseil med bare en liten flik av forseilet ute. Og ja, ganske riktig. Regnbygen kom! Og ca. kl. 21:00, når regnet gav seg, økte vinden i styrke og vi så 30+. Vi hadde helt riktig seilføring så Morgengry tok det pent ;-)

Utseilt distanse siste 24 timer: 113 nautiske mil. Dvs. vi har i underkant av 850 nautiske mil igjen ;-)

Observasjoner:

- 1 stk. seilbåt. Vi snakket med de over VHF’en. Vi seilte rett forbi hverandre!  Det var stort!!  ;-) De skulle til USA og hadde seilt fra Azorene for 7 dager siden. De seilte med engelsk flagg, blått sådan, (de hadde engelsk crew ombord) og de lurte på om vi seilte med norsk kongelig flag?  Det kunne vi bekrefte at vi gjorde ;-) Vi ønsket hverandre god seilas videre.

Alt vel ombord. En noe urolig natt kan man si vi har hatt, men vi har sovet litt…. Kanskje vi får sove litt i formiddag i steden? Mads har ihvertfall sagt at dagen i dag ikke skal bli så windy, men det gjenstår jo å se. Vi skal få værmelding fra han i dag også, ekstraservice i og med at det er «litt ruskete».