Hval i sikte!!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Tue 26 Nov 2013 11:32
God morgen, kjære lesere!

Vi seiler og seiler og som dere kanskje ser så er kursen fremdeles ganske sørlig. Vi har klart å justere litt mot nytt WP, anbefalt av Mads, i natt, og nå på morgenkvisten klarte vi enda noen grader, så kl. 09:00 seiler vi på 225 gr. Vi har kun seilt for seil de siste 24 timer. Det blåser et sted mellom 5-9 sek./m.

Observasjoner i løpet av kveld/natt: 1 hval sigende majestetisk gjennom sjøen. 1 stk. flygefisk snisset Johnnys hode og endte nesten rett i flagget, men utrolig nok fløy den utenom ;-) 2 tankskip observert også.. ;-) Månen er halv, liggende som en sigd. Vi har hatt mye måneskinn og stjernehimmelen er fantastisk. Det skyet til i 04:00 og det ble gaske så svart. I går formiddag hadde vi en del regnbyger, men fra i går ettermiddag ble båten tørrere og tørrere og har vært tørr i hele natt. Det er ikke fuktig luft, da hadde tredekket vårt blitt fuktig.

Vi har observert 2 båter i horisonter. 1 litt lengre syd for oss og en litt lengre øst. Det virker som de i løpet av natten skar vestover?

Lettskyet vær pr. kl. 09:00 - solen skinner. Bølgene er nok oppi 2 meter. Litt rotasjø, bølgene kommer ikke kun fra en kant/bakfra. Vi gynger mye. Vaktsystemet fungere bra. Vi begynner kl. 19:00 med 3 timer på og 6 timer av. Vi har "rullerende" vaktsystem, så ikke samme person får samme vakt hver natt.... ;-) Vi sover rimelig bra, men har nok et lite underskudd på søvn.

Pr. kl. 11:30 har det skyet helt av, solen skinner fra skyfri himmel. Temperaturen i sjøen er 25 gr., i luften 22 gr.

Nå styrer vårt 4. crew-medlem - hydrovane vindror. Skal si det var lett å få satt i gang! Så fortsetter det slik, blir vi nesten passasjerer ombord!

Alt vel ombord! Mine brannsår ser rimelig bra ut og vi har fremeldes sterile kompressor og brannsalve ombord for behandling. Jeg verker ikke, det svir minimalt. Jeg har fått bysseforbud og badeforbud. Gutta har mer dusjvann til rådighet og er happy for det! Bård tar byssetjenesten med fullt regntøy på... ;-)

Hilsen fra Gry