Lysere forhold!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Mon 19 May 2014 11:59
God morgen! Eller kanskje jeg skulle begynne å skrive god ettermiddag?  Jeg har jo igrunnen funnet ut at når jeg sender dette ut på bloggen, så er den 08:00 lokal tid ombord, men da er den 14:00 hos dere…..

Dag 20, 19.mai - Lysere forhold

Vi seiler på en skarp kryss, styrbord halser, og i skrivende stund nærmer vi oss 400 nautiske mil igjen. Vi seiler ikke så veldig fort, vi ligger et sted mellom 4-5 knop, men sånn blir det når det ikke er mer vind enn ca. 12 knop. Bølgehøyden har minket kraftig og vi kan vel si at de er borti 1,5 meter. Morgengry takler de bra, noen bunnslag blir det, men vi har sovet godt i natt, begge to.

Vi har håp om å være inne på fredag. Vi bør komme inn når det er lyst i og med at vi ikke har propell.  Jeg har funnet to mailadresser, en til havnekapteinen og en til Horta Marina, så jeg har bestemt meg for å sende dem en melding om at vi kommer og trenger litt bistand for å komme oss trygt inn i havnen. Vi ser ikke for oss at vi skal seile til havn, selv om det alltid er litt stilig og gøy ;-)) 

Ellers så har vi ikke «snudd» på skipsklokken siden vi seilte fra Caribbean. Så når klokken er 12:00 UTC, er den 08:00 ombord her hos oss. Jeg tror da at klokken er 14:00 i Norge. Vi snakker litt om at vi kanskje bør rette litt på skipsklokken for nå står nemlig solen opp kl. 03:00….  det er jo veldig tidlig kan man si. Og så går solen i havet igjen kl. 17:30 - det er jo også litt tidlig…. Så førstemann som går og legger seg, legger seg kl. 18:00, da er det mørkt. Men det som er det gode nå, er at det blir ikke skikkelig mørkt lengre!  Vi seiler tydeligvis mot nord og lysere tider, på mange måter! ;-))

Utseilt distanse siste 24 timer: 117

Alt vel ombord. Stemningen er upåklagelig og det er alltid litt spennende å se hva som blir dagens middag. Dere kan tro vi gleder oss til å mekke middag selv, av gode råvarer. Nå blir det litt fra en boks her og en suppepose der. Vi merker veldig godt at det er salt mat, vi som vanligvis ikke bruker salt i maten, eller rettere sagt ikke tilsetter salt i maten. 

Vi holder på å lese oss opp på Azorene og det ser ut som de skal ha tilgang på gode råvarer. Det står til og med at man må stå tidlig opp hvis man skal få de virkelige godbitene fra fiskemarkedet, og det skal vi klare! Motivasjonen er høy!