Skarp kryss

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Thu 1 May 2014 23:11
Dag 2, 1. mai - dagseilas

God aften!

Vi har måtte ligget på en kryss så og si i hele dag!  Vi har jo ikke akkurat kjøpt oss en krysser, så for å få det mest mulig behagelig ombord når det skal gjøres forskjellige ting, må storseilet rulles inn ;-)  Så vi får trimmet armmusklene. Det er storseilet som gjør at vi krenger, ihvertfall i større grad.

Det blåser mellom 15-20 knop, (8-11 sek./m) Bølgene har øket i omfang og er nok et sted mellom 2-2,5 mtr. vil jeg nok tro. s/y Morgengry seiler godt i bølgene, men av og til klarer hun ikke å skjære fint igjennom de og dermed får de populære bunnslagene som går gjennom marg og ben.

Vi har nå klart å lage oss god en god tunfisksalt til lunsj og så har vi hatt SkipJack Tuna-gryte til middag.

Vi kjenner på at vi er litt trøtt i trynet i dag, så drømmen er i dag at vi skal få sove godt til natten…., riktignok 2 timer på og 2 timer av… ;-)

Solen har vært fremme i dag også, men det har vært litt mer skyet. Regnbyger har vi sett rundt oss, men ikke over oss.

Observasjoner:

  • 3 fugler
  • 1 stor tankbåt på kryssende kurs, mot Azorene eller Madeira

Ellers ingen ting spennende.

Alt vel ombord. Vi seiler så og si mot planlagt waypoint, noen ganger må vi falle av, så det ser ut som vi er på vei til NewYork, men planen er Azorene som neste destinasjon. Ruten som vi har valgt, eller dvs. Mads hos FriVind har foreslått for oss, er gangske vanlig start for seilere som skal til Azorene.