5,8 kg. tung taukveil!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Fri 23 May 2014 17:44
Kjære alle bekymrede lesere og alle dere andre ;-)

Begynnelsen på døgn 25, 23. mai - 5,8 kg. tung taukveil!

Jeg kan like så godt fortelle det med en gang: VI HAR KLART Å SKJÆRE AV TAUKVEILEN SOM HANG FAST I PROPELLEN!  Ja, ja vi og vi, det var jo Bård som måtte til pers og som har dykkerkunnskap ;-) 

Havet gav oss kun såkalte Atlanterhavsbølger denne morgenen, ellers var sjøen HELT SPEILBLANK!  (Jeg har tatt bilder..) Det var dagen, å prøve å få av taukveilen som Bård har vært under skråget og inspisert for noen dager siden. Det er en ganske stor kladeis vi drager med oss og vi vet ikke hva mer gale den kan gjøre i forhold til roret, f.eks.

Bård var i hvertfall nødt til å gjøre et forsøk og drømmen om å få litt større fremdrift gav motivasjon. Vi har heldigvis en våtdrakt ombord, den kom til nytte, i tillegg til sykkelhjelmen…. Båten gynget tross alt noe på seg og det er ikke greit å få et kakk i hodet når man er under båten!

Etter utallige dykk, hvor dykkeren av og til kom opp med masken helt på skeve og hjelmen på bakhodet kunne endelig jubelen slippes løs! "Taukveilen er løs, det er bare å begynne å dra, kone!» Som sagt så gjort - det var jammen tungt, men endelig fikk vi mirakkelet ombord! Det var ikke noen liten kveil!  Hele 5,8 kg. veide den!  Jeg har tatt bilde av både dykkeren og taukveilen.

Ikke rart at både motor, båt og propell har ristet! Og nå? Nå guffer i på for motor, på blikkstille hav! Vi har selskap av delfiner i massevis og livet er, eller dvs. seillivet er igjen litt mer på g h! Nå er det håp om å komme inn på lørdag kveld :-)

(Kommentar: Mads hos FriVind kan ikke se at det skal komme noe vind her i distriktet på mange dager ennå….. )  

Alt vel ombord ;-) Det ser nå ut som vi slipper å leve på vann & brød i noen dager….