FYAMEG!!!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Fri 6 Jun 2014 11:51
Dag 5, 6. juni - FYAMEG

God morgen, kjære venner!

Ja, jeg tror det bare finnes et ord for nattens seilas!  FYAMEG for en natt! Det begynte å regne ca. kl. 21:00 og etter det var det noen skikkelig DRUSABYGER!  Ga seg vel ca. kl. 02:00.  Åhh, alt blir jo så himla vått!!

Og vi har heller ikke manglet VIND! Det bare eskalerte noe veldig og tok helt av ca. kl. 22:00, da var den oppi 40+ knop som vi så…., vi kunne jo ikke følge med målere hele tiden! Vi seilte jo som bare pokker!! 

Vi hadde heldigvis revet forseilet noe veldig før stormen. Men vinden kom mer og mer bakfra og det ble vanskeligere og vanskeligere å holde henne på kurs, bølgene har jo ikke akkurat vært små…  3-3,5 mtr. og plutselig jibbet vi! Utrolig gøy! Da var det bare en ting å gjøre, ta inn seilet helt og rett og slett kjøre for motor. Vi trengte ikke så veldig motorkraft for å få styrefart, sprayhooden alene gjorde jo gode 5 knop! ;-) 

Vi har faktisk sett månen i dag/natt, rett før den gikk ned kl. 01:00. I en liten periode etter det, kunne vi skimte stjerner også. Så det var litt håp om bedring utover natten…. 

I skrivende stund, har vi igjen knall blå himmel og sol. Det er ganske kaldt ute, men solen varmer. Vi seiler kun med et forseil og det blåser behagelige 11-20 knop. Bølgene har ikke minket, men vi klarer stort sett å seile like fort som dem. 

Vi har vel bestemt oss, det blir Lagos som blir første landkjenning etter denne turen. Lagos ligger i Portugal, for dem som ikke vet det. Men dere, som er kjent der, det ser veldig grunt ut, innseilingen. Vi stikker 2 mtr. dybt, men regner med at det er godt merket, og at vi kan gå inn?

Utseilt distanse siste 24 timer: 143 nautiske mil

Observasjoner: 

1 stk. lastebåt over 50 mtr. på styrbord side av oss.  Heldigvis ikke da det regnet som verst, for da så vi ikke en hånd foran oss….

Alt vel ombord!  Litt kaldt, men vi har det bra! Vi har måtte finne frem ullsokkene våre, de flotte, som Gretha har strikket til oss! Bilde vil komme!
Ellers tror jeg at vi kommer til å slumre litt i løpet av dagen, det ble ikke mye nattsøvn på noen av oss!