JIPPI! SkipJack TUNA - 4,8 KG!

Morgengry
Bjerkås, Bård & Gry Enger
Fri 9 May 2014 11:57
Hei, alle sammen!!

Dag 10, 9. mai - FISK! :-)

Klokken 09:15 (lokal tid) i går, kom det vind og en drusabyge! Vi var godt forberedt og satt klar med regntøyet på. Vi har god utsikt til horisonten, kan man si, så vi kan se når regnet kommer og tippe sånn noe lunde i hvilken fart ;-)

Så kom altså vinden som vi hadde savnet i nesten 2 døgn. I bygen så vi 23,5 knop (ca. 12 sek./m) ellers var den mellom 12 - 18 knop. Vinden kommer nesten rett nord fra, med en dreining mot NNØ. Nå på morgenkvisten har vinden sunket ytterligere og ligger med stødig på 10 knop. og vinden har dreid enda med NØ. Ikke helt gunstig for oss, som skal i den retningen og vi ønsker en så behagelig seilas som mulig, ihvertfall under dekk…. ;-)

Bølgene har ikke vært så ille, sikkert bare 1,5 - 2 meter og til tider synes vi det ikke har vært bølger i det hele tatt.

Vi har overskyet vær, men i natt har det også vært både stjerneklart og månen har lyst vei for oss!

Det berømmelige fiskesnøret henger ute. Og den som fisker er ikke så veldig «handicapet» i forhold til andre oppgaver som må gjøres, f.eks. seile… ;-) Vi har nemlig kjøpt et stativ til fiskestangen, så den klarer seg selv. Plutselig, i den koselige lesestunden, rasler det i fiskestangen. FISK!  Åhh, så gøy!  Jeg blir visst aldri lei av å få fisk! Jeg begynner å snelle inn, og det er VELDIG tungt. Jeg må ta laaange pauser og etterhvert ser jeg at det er noe på kroken, og kan ta å snelle inn når fisken er ned i en bølgedal! Etter enda 10 minutter ser vi fisken såpass godt at vi kan se at den kommer inn med HALEN først! Og enda nærmere, ser vi at fisken ikke er laaang, men litt rundere i formen!  Åhh, det er håp om tunfisk!  Og jammen santen, en STOR SkipJack TUNA. Den veide hele 4,8 kg. Middagen var reddet og 3 middager til er frøset ned. Supert! 

For de som følger med på kartet og ser hvor vi setter koordinatorene, vil nå oppdage at vi seiler veldig østlig, ja rett og slett mot Sahara, med en ørliten drieining mot Gran Canary. Azorene ligger laangt der nord, litt uoppnnåelig for oss i øyeblikket. Tipset til Mads er at vi skal ta en slag, nå på morgenkvisten. Da vil vi få en mye mer nordlig retning. Vi vil prøve på det om noen timer! 

Utseilt distanse siste 24 timer: 91 nautiske mil. Slett ikke verst når jeg tenker på hvor sent det går noen ganger. Vi har sett både 1.7 knop og 5.6 knop. Det er omtrent der vi ligger - frem-og-tilbake mellom.

Observasjoner:
  • 1 stk. kråkelignende fugl. Det er svær og sikkert ganske blind for når vi prøver å mate den klarer den ikke å få øye på kokusbrødet ;-)le
  • 1 stk. lastebåt på kryssende kurs, i natt, kl. 01:30 lokal tid. 
  • 1 stk. seilbåt på en skarp kryss foran oss. Den forsvant i nord-nord-vestlig retning.
Alt vel ombord! Vi har kontakt med s/y Eventyr og s/y MariMagi pr e-post. De er nå kommet seg avgårde fra BVI og seiler nærmere 1000 nautiske mil bak oss. Ja, for vi har passert de første 1000 nautiske milene. Vi hadde ikke den store feiringen i går, men man kan jo si at vi feiret med å frotse i SkipJack Tuna - det er rene biff-stykkene man klarer å filetere ut!  Og så «feiret» vi Elisabeth Tharaldsen som hadde ‘bursdag i går!  Gratulerer med overstått!