Ny strategi

Tjaldurs reise til Karibbien
Bjørn
Sat 20 Sep 2008 19:00
50:43:525N 2;35.955E

Strategien med å seile i ett døgn og så hvile i ett døgn holder ikke helt. I går seilte vi fra Dunkerque med kurs for Cherbourg. Underveis måtte vi passere Calais. I motstrømmen sneglet vi oss forbi Calais i fart av 1,7 knop, altså ca. 4 knop motstrøm. Det var nervepirrende nok med en hurtigferge på vei ut eller inn ca. hvert 5. minutt. Man blir rett og slett i dårlig humør av at det går så langsomt.

Dermed så ombestemte vi oss. Etter å ha kommet forbi Calais, for å dra inn til Boulogne Sur Mer, hvor vi er akkurat nå. Vi blir nok her over helgen. Havnen ligger midt i byen sentrum (vi bor inne i en rockekonsert).

Heretter skal vi følge en strategien som en tysker fortalte oss om, han seilte bare på tidevannet, altså 6 timer om gangen.

Vi har vært i byen og handlet. En 3 liters kartong med Corbière, 2 flasker Cellier des Dauphins (2007) diverse brød, smør fløte, pålegg osv. ? 40,- Dvs. i hele Europa så vil pålegg si skinke eller salami.

Eller ser det ut til at denne reisen er den reneste helsepilgrimsreise. Min livvidde har gått ned fra 105 til 94 cm. Marit har gått ned fra 84 til 72.cm. Dette på tross av at vi spiser ca. 200 gram sjokolade daglig (Milka fra Sveits) og aldri forsømmer å ha skikkelig fløte i sausen.

Annet godt å si om Boulogne Sur Mer er at de har et internett som virker. Det har kommet mange hyggelig e-poster, når jeg ikke umiddelbart svarer på dem, så er det fordi at det er et mareritt å få sendt e-post. Jeg skal ta meg kraftig sammen en vakker dag å svare på dem. Grunnen til at det er så beværlig å sende e-post er at jeg ikke får kontakt med min e-postserver i No, så det må eevt. besvares gjennom webmail. Det tar ca. 5 sider å bla seg gjennom for å komme frem til "Ny melding-funksjonen". En foreløpig takk for alle hyggelig e-post som er kommet til: tjaldur@ mailasail.com




Så tilslutt noen bilder:

Først et bilde av Tjaldur i Cuxhafen

Så av monsteret som nesten skremte livet av oss (men ikke i dagslys)

Dernest av Ketje og Jan som var utrolig hjelpsomme i Lauwersoog






image/pjpeg

image/pjpeg

image/pjpeg

image/pjpeg